Και στο… τέλος κέρδισαν οι Γερμανοί την Ολλανδια!

Σε ένα μεγάλο και  συναρπαστικό ματς  των προκριματικών του Euro 2020, η Γερμανία επιβλήθηκε 3-2 της Ολλανδίας

 

Πέντε μήνες μετά τη συντριβή της με 3-0 στην “Johan Cruijff Arena” για το Nations League η Γερμανία επέστρεψε στον τόπο του… εγκλήματος αλλά αυτή τη φορά πήρε το αίμα της πίσω, αφού επικράτησε με 3-2 της φορμαρισμένης Ολλανδίας και πανηγύρισε μία πολύ σημαντικη νίκη στο δρόμο προς τα τελικά του Euro 2020.

Τρίποντο χωρίς δυσκολία για το Βέλγιο στο “ΓΣΠ” απέναντι στην Κύπρο (2-0) χάρη στα γκολ των Εντέν Αζάρ και Μιτσί Μπατσουαγί στα πρώτα 18 λεπτά, με νίκες προχώρησαν Βόρεια Ιρλανδία και Πολωνία.

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΒΑΦΤΗΚΕ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της ημέρας όσον αφορά στην 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, με Ολλανδία και Γερμανία να κοντράρονται στο Άμστερνταμ και να προσφέρουν γκολ, ευκαιρίες, σασπένς και μπόλικες συγκινήσεις στο ποδοσφαιρικό κοινό. Σε αντίθεση πάντως με την οράνιε κυριαρχία στο ραντεβού των δύο ομάδων στο Nations League τον Οκτώβριο (νίκη με 3-0 για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν), αυτή τη φορά οι παίκτες του Λεβ ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν αφού νίκησαν με 3-2 και πήραν μία τεράστια νίκη από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη.

Στο πρώτο 45λεπτο, τα “πάντσερ” έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και πέτυχαν τον απόλυτο αιφνδιασμό στην αντίπαλό τους, πετυχαίνοντας δύο γκολ χωρίς να δεχτούν κανένα. Στο 15′ ο Σανέ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σουλτζ από τα αριστερά και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σίλεσεν, ενώ στο 34′ ο Νάμπρι κεραυνοβόλησε τον Ολλανδό κίπερ με ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής παρά την πίεση του Φαν Ντάικ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Γερμανοί φλέρταραν και με τρίτο γκολ χάρη στις φαρμακερές αντεπιθέσεις τους ενώ στα δικά τους καρέ ο Μάνουελ Νόιερ όρθωσε τείχος, σταματώντας δύο φορές με εντυπωσιακό τρόπο τον Ράιαν Μπάμπελ σε ισάριθμα μοναδικά τετ α τετ τω δύο παικτών!

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΛΕΒ

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η κατάσταση άλλαξε άρδην, οι παίκτες του Κούμαν ανέβασαν στροφές, έβαλαν τους Γερμανούς στα καρέ τους και δικαιώθηκαν φτάνοντας στην ισοφάριση μέσα σε ένα τέταρτο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μέμφις Ντεπάι, με τον φορ της Λιόν να κάνει τη σέντρα στο 48′ και τον Ντε Λιχτ να μειώνει σε 2-1 με γυριστή κεφαλιά (πρώτο γκολ του με την οράνιε φανέλα) και στο 63′ να γίνεται ο ίδιος σκόρερ με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νόιερ.

Στην υπόλοιπη μισή ώρα, το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού και η Ολλανδία ήταν εκείνη που έμοιαζε να βρίσκεται πιο κοντά στη νίκη, ωστόσο στο φινάλε “μίλησαν” οι δύο αλλαγές του Γιόαχιμ Λεβ. Ο Γκιουντογκάν (μπήκε στο 70′ στη θέση του Γκορέτσκα) έβγαλε την κάθετη πάσα στον Μάρκο Ρόις (αντικατέστησε στο 88′ τον Ρόις) και εκείνος έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Σουλτζ, που με διαγώνιο σουτ εκτέλεσε τον Σίλεσεν στην αριστερή γωνία του!

“ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, ΤΟ… ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ Ο ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ

Στα υπόλοιπα ματς της βραδιας, ξεχωρίζει το άνετο πέρασμα του Βελγιου από το “ΓΣΠ”, με τους Αζάρ και Μπατσουαγί να βρίσκουν δίχτυα στα πρώτα 18 λεπτά και να υπογράφουν το 2-0 του Βελγίου απέναντι στην Κύπρο. Ο “συνήθης ύποπτος” Ρομπερτ Λεβαντόβσκι σκόραρε για την Πολωνία και οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στο 2-0 επί της Λετονίας, ο Μάγκενις σκόραρε στο 87′ για την Βόρεια Ιρλανδία και της χάρισε το τρίποντο με το 2-1 επί της Λευκορωσίας.

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πίκοκ-Φάρελ, Ντάλας, Κάθκαρτ, Έβανς, Λιούις, ΜακΝερ, Ντέιβις, Σάβιλ, ΜακΓκιν (68′ Μάγκενις), Λάφερτι (79′ Μπόις), Τζόουνς (85′ Φέργκιουσον)

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Κλίμοβιτς, Σίτοβ (73′ Πολιάκοβ), Σιβάκοβ, Μαρτίνοβιτς, Βολόντκο, Μαγέβσκι, Χλεμπ (66′ Πουτσίλα), Ντράγκουν, Σαβίτσκι (85′ Νέκατσικ), Στάσεβιτς, Λάπτεβ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρουν (90′ Λουκ Ντε Γιονγκ), Φρένκι ντε Γιονγκ, Πρόμες, Ντεπάι, Μπάμπελ (46′ Μπέρχβαϊν)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Σούλε, Γκίντερ, Ρίντιγκερ, Κρόος, Κίμιχ, Κέρερ, Γκορέτσκα (70′ Γκιουντογκάν), Σουλτζ, Νάμπρι (88′ Ρόις), Σανέ

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Κεζντιόρα, Γκλικ, Πάζνταν, Ρέκα, Γκροσίτσκι (83′ Φρανκόβσκι), Κριχόβιακ, Κλιτς (62′ Μπλαστσικόβσκι), Ζιελίνσκι, Λεβαντόβσκι, Πιάτεκ (87′ Μίλικ)

ΛΕΤΟΝΙΑ: Στέινμπορς, Ντούμπρα, Ος, Μακσιμένκο, Λάιζανς, Ράκελς, Ίσαγεβς, Καρασάουσκς (85′ Τόμπερς), Ικαούνιεκς, Γκουτκόβσκις (70′ Ουλντρίκις), Σαβάλνιεκς (80′ Γκάμποβς)

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Στρούνα, Μέβλια, Τζόκιτς, Ζάιτς (90′ Ζάχοβιτς), Κριν, Κούρτιτς, Ίλιτσιτς, Σπόραρ (71′ Μπέλιτς), Βέρμπιτς (84′ Κρνίγκοζ)

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Μπεγτουλάι, Βελκόβσκι, Μούσλιου, Αλιόσκι (90′ Ριστέβσκι), Ριστόβσκι, Μπάρντι, Νικόλοβ, Έλμας, Νεστορόβσκι (88′ Μαρκόβσκι), Πάντεβ (76′ Τραϊκόβσκι)

ΚΥΠΡΟΣ: Πάρντο, Τζούνιορ (46′ Γεωργίου), Ιωάννου, Μερκής, Εφραίμ (75′ Σπόλιαριτς), Αντωνίου (81′ Μακρής), Κούσουλος, Παπουλής, Μαργκάσα, Αρτυματάς, Λαΐφης

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Βερμάλεν, Ντεντόνκερ, Τίλεμανς, Εντέν Αζάρ, Μέρτενς (56′ Γιανουζάι), Τοργκάν Αζάρ (68′ Φερέιρα-Καράσκο), Καστάν, Μπατσουαγί (89′ Πράετ)