Η ΕΡΤ ετοιμάζεται για την αναδιάρθρωση-κονδύλι για Super League 2

Η συζήτηση για την υλοποίηση ή μη της αναδιάρθρωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει ανοιχτή, όσο δεν κατατίθεται η επίμαχη τροπολογία για τη δημιουργία της νέας κατηγορίας στη Βουλή. Ωστόσο, η ΕΡΤ προετοιμάστηκε κατάλληλα, καθώς ενέκρινε κονδύλι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League 2 για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ προχώρησε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και ενέκρινε ποσό 5,5 εκατ. ευρώ € για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας κατηγορίας. Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε προς «εκταμίευση» ποσό ύψους 5.515.200,00 ευρώ για την σεζόν 2019-20 για το πρωτάθλημα της Super League 2, το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι θα συμμετάσχουν 12 ομάδες.

Για το ποσό αυτό δεν υπάρχει ανάλυση για τον τρόπο που θα μοιραστεί στις ΠΑΕ. Ωστόσο, βάσει της περσινής συμφωνίας με τις ΠΑΕ, τα «εγγυημένα συμβόλαια» των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Super League βρίσκονται σε διαφορετικό κονδύλι. Αν τα 5,5 εκατ. ευρώ αφορούν μόνο τις 9 ομάδες που συμμετάσχουν από τη Football League σημαίνει πως τους αναλογούν 612.800 ευρώ ανά ΠΑΕ.

Το τοπίο για την αναδιάρθρωση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα, προκειμένου να υπάρξει ένα οριστικό πλάνο για τη διαμόρφωση των επαγγελματικών και όχι μόνο κατηγοριών για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Με δεδομένο ότι πλησιάζουμε στο τέλος Μαρτίου χωρίς να έχει υπάρξει η ψήφιση της τροπολογίας για τη δημιουργία της Super League 2 από τη Βουλή, κάνει πολλούς να πιστεύουν πως ακόμα και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση, θα είναι νομικά διάτρητη και πως το καλοκαίρι θα κριθούν τα πάντα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.