Επιμένει ο Βασιλειάδης, αφήνει και κάποιο “παραθυράκι”

Για τις ομάδες που θα ανέβουν απο την Γ' Εθνική

Ο Γιώργος Βασιλειάδης πιστεύει ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει άμεσα και τοποθετήθηκε στα σενάρια αύξησης ομάδων.

Την πίστη του ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει κανονικά εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι αδιανόητη όλη η συζήτηση που γίνεται και απαντώντας στα σενάρια περί αύξησης ομάδων στη Β’ Εθνική είπε χαρακτηριστικά: «Ακούω για 32 ομάδες. Και με 75 και με 200 για να είναι όλοι ευχαριστημένοι»!

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Βασιλειάδη:

Για την αναδιάρθρωση, αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος του έχει στείλει την επιστολή για να καταθέσει την τροπολογία και να μην «τρακάρει» αυτή με το αυτοδιοίκητο και αν θέλουν την αναδιάρθρωση:

«Για να έχουν πάρει την απόφαση, προφανώς και τη θέλουν. Για να μην κοροϊδευόμαστε. Εμείς κάναμε πέρυσι μια πρόταση, η οποία έμπαινε στα διοικητικά, η αλήθεια είναι αυτή, και κατηγορηθήκαμε ότι μπλεκόμαστε στο αυτοδιοίκητο. Αλλά πώς; Λέγοντας ότι εμείς δίνουμε τα λεφτά με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και θέλουμε να φτιάξουμε ένα προϊόν μέσα στο πλαίσιο μιας λογικής και μελετών που το ίδιο το ποδόσφαιρο είχε.

Δεν ήρθαμε να βγάλουμε από το κεφάλι μας κάτι, κάντε αυτό που σκεφτήκαμε ένα βράδυ εκεί που τρώγαμε σε μια ταβέρνα. Κάναμε μια πρόταση για να γίνει οικονομικά βιώσιμο μοντέλο και να μην έχουμε τα καραγκιοζιλίκια που βλέπουμε εδώ και 20 χρόνια. Αν το ίδιο το ποδόσφαιρο δεν ενδιαφέρεται ούτε τα χρήματα να πάρει, ούτε να αλλάξει τίποτα, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο ποινών.

Με το πλαίσιο που φέρνει η UEFA τώρα και θα το επικυρώσω κι εγώ με νόμο, πλέον με τις εκθέσεις της Sportradar και με κάποιες άλλες διαδικασίες θα υπάρχει υποβιβασμός των ομάδων. Εφόσον θέλουν να συνεχίσει η φάρσα… Ορισμένα πράγματα μπορείς να τα φτάσεις μέχρι ένα σημείο».

Εσείς την τροπολογία θα την καταθέσετε;

«Όταν θα μου έρθει η επιστολή, αμέσως την επόμενη ημέρα η τροπολογία θα κατατεθεί».

Και αν δεν την τηρήσουν την απόφαση οι ομάδες θα κοπεί η συνεργασία με την ΕΡΤ, άρα και τα λεφτά;

«Αν δεν τηρήσουν την απόφασή τους οι ομάδες, δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τη δεύτερη κατηγορία, όπως και να την πείτε, Super League 2, Football League, … φούφουτο. Η ΕΡΤ θα λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει, σαν μία εμπορική εταιρεία και τελειώνει εκεί πέρα η συζήτηση.

Να συνεχίσουμε με ένα προϊόν μη βιώσιμο και βαθύτατα άρρωστο. Αν δεν θέλει το ίδιο, δεν μπορείς να επιβάλλεις με το στανιό κάποια πράγματα. Έχουμε αποφασίσει, έχουν υπογραφεί έγγραφα. Εγώ θεωρώ αδιανόητη όλη τη συζήτηση που γίνεται και δεν πιστεύω ότι δεν θα γίνει. Εγώ πιστεύω ότι όλα θα γίνουν κανονικά.

Το να διορθωθούν κάποιες ενδεχόμενα αβλεψίες όπως ότι από την Γ’ Εθνική δεν προβιβάζεται κανένας και η δεύτερη εθνική αντί για 12 να έχει 14 ομάδες για να βάλεις και δύο από την τρίτη, το συζητάμε. Μπορούμε να έχουμε βιώσιμες ΠΑΕ; Ακούγεται να φτιάξουμε μια δεύτερη κατηγορία με 32 ομάδες. Και με 75 και με 200 να είναι όλοι ευχαριστημένοι».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News