Εγκρίθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας για την «Αγιά Σοφιά»

Και επίσημα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με 20 εκατ. της δεύτερης φάσης του γηπέδου της ΑΕΚ από την Περιφέρεια Αττικής. Η εισήγηση για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την ερασιτεχνική ΑΕΚ εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία.

Η Ένωση είχε ισχυρή εκπροσώπηση στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παρών ήταν ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου, Οι μηχανικοί και ο δικηγόρος της Dimand Μιχάλης Αναστασόπουλος, αλλά και μια αντιπροσωπεία παλαιμάχων, την οποία αποτελούσαν οι Νεστορίδης, Σεραφείδης, Μαύρος, Γεωργαμλής, Ατματσίδης και Συμιγδαλας

Στην εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σύμβαση ανέφερε τα εξής:

«Είναι χαρά και τιμή να εισηγούμαι αυτή την άρτια σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ με την οποία είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Το έργο αυτό έχει εγγραφεί από το 2013 στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Εμείς σαν νέα διοίκηση της Περιφέρειας είπαμε ότι θα προχωρήσουμε με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και με σεβασμό στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή η σύμβαση υπηρετεί αυτούς τους στόχους.

Με τη σύμβαση κλειδώνει η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Προασπίζει το δημόσιο συμφέρον γιατί η σύμβαση γίνεται με το ερασιτεχνικό σωματείο και με όρους απόλυτα θετικούς για το ερασιτεχνικό σωματείο. Η χρήση και η εκμετάλλευση του γηπέδου με αυτή τη σύμβαση επιστρέφει στο ερασιτεχνικό σωματείο και μάλιστα εσαεί.

Κάτι που δεν είχε γίνει με το Καραϊσκάκη και η εκμετάλλευση ανήκει σε ιδιώτες. Όλα είναι πεντακάθαρα και υπέρ της διαφάνειας. Αυτή η χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ αποτελεί μέρος ενός συνολικού αθλητικού προγράμματος της Περιφέρειας ύψους 210 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει και άλλα αθλητικά έργα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.