Αποκαλύφθηκε η Μασκότ του Euro 2020

Οι διοργανωτές του Euro 2020 αποκάλυψαν τη νέα μασκότ της διοργάνωσης με τον κόσμο να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.

Το Euro 2020 θα είναι αρκετά ιδιαίτερο, αφού η UEFA θα το διοργανώσει σε 12 διαφορετικές πόλεις για να γιορτάσει τα 60 χρόνια από το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Οι ετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή έχουν ξεκινήσει από νωρίς, δηλαδή από τα προκριματικά.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού μεταξύ Ολλανδίας και Γερμανίας την Κυριακή (24/3) στο Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα, οι διοργανωτές παρουσίασαν τη μασκότ του Euro 2020, με το όνομα Σκίλζι.

Η είσοδος του στον αγωνιστικό χώρο έγινε με δύο εκπροσώπους του freestyle ποδοσφαίρου και όπως γίνεται κατανοητό από το όνομα της μασκότ (Skillzy-Skills-δεξιότητες), υπάρχει σχέση με το ποδόσφαιρο δρόμου και την υψηλή τεχνική που το συνοδεύει αρκετές φορές.

Ο Σκίλζι είναι ένα νεαρό αγόρι, με μακριά μαλλιά και μεγάλα μαύρα μάτια, ενώ φοράει μπλε φούτερ με ένα παντελόνι γυμναστικής. Η εμφάνιση του δεν έχει σχέση με τα πολύχρωμα πλασματάκια που χρησιμοποιήθηκαν ως μασκότ στα προηγούμενα Euro, κάτι που έφερε τις αντιδράσεις του κόσμου.

Πολλοί έσπευσαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να κατηγορήσουν τους διοργανωτές για έλλειψη ευρηματικότητας και για πισωγύρισμα. Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται, εκτός από το καθαρό ποδόσφαιρο, για την γενικότερη παρουσίαση μίας διοργάνωσης, που περιλαμβάνει τα τελετουργικά, τα σχέδια μπάλας και φυσικά τη μασκότ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.