Τα Τρίκαλα οφείλουν να τιμήσουν τον Χρήστο Πουλιάνα

Συστάθηκε επιτροπή παλαιμάχων για τον σκοπό αυτό

Ο Χρήστος Πουλιάνας που έφυγε πριν λίγο καιρό από την ζωή δεν ήταν μόνο μία εμβληματική φυσιογνωμία του ΑΟ Τρίκαλα αλλά και ο άνθρωπος που οραματίστηκε την δημιουργία του καθώς ήταν ο επικεφαλής της προσπάθειας συγχώνευσης Αχιλλέα και ΑΕΤ το καλοκαίρι του 1963.

Μία ομάδα παλαιμάχων και συμπαικτών του Πουλιάνα με επικεφαλής τον Σωτήρη Καλαντζή συγκρότησε μία επιτροπή η οποία και συνέταξε μία επιστολή που παραδόθηκε στον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου με το αίτημα να τιμηθεί ο αξέχαστος συμπαίκτης τους.

Η αρχική πρόταση των παλαιμάχων ήταν να μετονομαστεί η οδός Κωλέττη στην οποία διέμεινε ο Χρήστος Πουλιάνας στο όνομα του αρχηγού αλλά αυτό έχει αρκετές τεχνικές και πρακτικές δυσκολίες.

Μία πρώτη αντιπρόταση του Δημάρχου ήταν να πάρει το όνομα του Χρήστου Πουλιάνα το νέο αθλητικό κέντρο στην Σωτήρα ενώ θα γίνουν και άλλες προτάσεις με την Δημοτική Αρχή να συμφωνεί πάντως στο αίτημα των Παλαιμάχων.

Αναλυτικά η επιστολή της επιτροπής των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου:

«Κύριε Δήμαρχε,

Συγκροτήσαμε μία επιτροπή παλαιμάχων ποδοσφαιριστών που είχαν συντελέσει στην δημιουργία του ΑΟΤ το έτος 1963. Μία εποχή που η ανάταξη του ποδοσφαίρου στην πόλη μας είχε ως αφορμή να πάρει μεγάλες διαστάσεις και γι’ αυτό ονομάστηκε ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ. Αυτό επιτεύχθηκε με την πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι συμφώνησαν και ταυτόχρονα αποφάσισαν να γίνει η συνένωση των δύο σωματείων ΑΕΤ και Αχιλλέως ώστε να δημιουργηθεί η υπερομάδα, ο ΑΟΤ. Κύριος συντελεστής αυτής της διαδικασίας ήταν ο Χρήστος Πουλιάνας.

Κύριε Δήμαρχε,

Σκοπός της επίσκεψης μας είναι να σας εκθέσουμε το αίτημα μας που όπως θα διαπιστώσετε είναι δίκαιο και σωστό. Απευθυνόμαστε σε εσάς που με την ιδιότητας του πρώτου πολίτη της πόλης μας αλλά και με τα αγνά και υγιή αισθήματα που σας διακρίνουν για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο, είμαστε βέβαιοι πως θα εκτιμήσετε θετικά την πρόταση μας αρκεί να κυριαρχήσει το στοιχείο της βούλησης σας.

Κύριε Δήμαρχε,

Εννοούμε για τον συμπαίκτη μας και αρχηγό μας Χρήστο Πουλιάνα που έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Και επειδή ο Χρήστος είχε ως ιδιαιτερότητα τον άριστο χαρακτήρα του ο οποίος συνοδευόταν με την λατρεία του προς την πόλη των Τρικάλων που γεννήθηκε και μεγάλωσε αλλά και με την μεγάλη αγάπη που έτρεφε προς την ομάδα του ΑΟΤ αφού αυτός ήταν ο κύριος εμπνευστής της συγχώνευσης. Για τους λόγους αυτούς θα θέλαμε η πρόταση μας να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν.

Προτείνουμε και συγχρόνως απαιτούμε στην μνήμη του να γίνει μία τιμή αναγνώρισης από τον Δημοτική Αρχή γιατί του αξιζει.

Σας δίδεται η ευκαιρία κύριε Δήμαρχε να καλύψετε ένα κενό δεκαετιών απαξίας προς τον ευαίσθητο χώρο μας από τις εκάστοτε διοικήσεις της Δημοτικής Αρχής τιμώντας αυτόν τον θρύλο.

Εδώ θα μας επιτρέψετε ως συμπαίκτες του να κάνουμε μία μικρή αναφορά στον αρχηγό μας. Του το οφείλουμε.

Ο Χρήστος κατά γενική ομολογία είχε μία ξεχωριστή προσωπικότητα και παρά το θαυμαστό γιγάντιο ανάστημα του είχε καρδιά μικρού παιδιού. Ήταν πράγματι τοπικιστής, λάτρευε την πόλη που τον γέννησε. Φανταστείτε πως εμείς οι συμπαίκτες του, σεβόμενοι την ηλικία του καθ’ ότι ήταν μεγαλύτερος μας, και με γνώμονα τον εξαίρετο χαρακτήρα που τον διέκρινε, τον ανακηρύτταμε πάντα δια βοής αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Στην διαδρομή της ζωής του είχε να επιδείξει σε όλες τις δραστηριότητες του ήθος και εντιμότητα, όπως στο ποδοσφαιρικό του τομέα, στον επαγγελματικό του, στον κοινωνικό του και ιδιαίτερα στο οικογενειακό του περιβάλλον ήταν υπόδειγμα και ομολογουμένως η προσωπικότητα του αποτελούσε κεφάλαιο για την κοινωνία μας.

Γι’ αυτό έχαιρε την εκτίμηση όλων μας.

Κύριε Δήμαρχε.

Με όλον τον σεβασμό προς εσάς αιτούμεθα να δοθεί στον Χρήστο το όνομα του στην Οδό Κωλέττη, όπου διέμεινε, δηλαδή η οδός Κωλέττη να μετονομαστεί σε οδός Χρήστου Πουλιάνα με το κριτήριο πάντα ως πρώτου αρχηγού της ιστορικής ομάδας μας αλλά και του άριστου χαρακτήρα του εκτός εάν έχετε εσείς κάτι καλύτερο να μας προτείνετε όπου θα μας βρείτε σύμφωνους».