Αποκλεισμός του Εργοτέλη

Έχασε με 4-1 στην Τρίπολη

Ο Εργοτέλης καθ΄οδόν για τα Τρίκαλα γνώρισε σήμερα την ήττα με 4-1 απο τον Αστέρα Τρίπολης και αποκλείστηκε απο την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι Αρκάδες που ήταν καλύτεροι σε όλη την αναμέτρηση έπρεπε να δεχτούν το γκολ της ισοφάρισης στο 72′ για να βγουν ξανά στην επίθεση και να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση με τρία γκολ από το 79′ μέχρι το 93′.

Μάλιστα η ομάδα του Γιώργου Παράσχου που εν γένει έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και να πάρει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον στόχο πλέον να είναι η παρουσία του σε έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου Ελλάδος μετά το 2013.

Από την άλλη ο Εργοτέλης που ήταν η μοναδική ομάδα της Football League που έφτασε τόσο μακριά έπαιξε ανοιχτά και στην Τρίπολη και αν πίστευε λίγο παραπάνω στην ανατροπή θα μπορούσε να την διεκδικήσει μέχρι τέλους αλλά μετά το γκολ του Αραβίδη που έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους κατέρρευσε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλούς οιωνούς καθώς και οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με σκοπό να παίξουν ποδόσφαιρο και να μην κλειστούν. Οι Αρκάδες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 9′ με πανέμορφο γκολ του Μπαστιανού ο οποίος έφυγε από τα δεξιά και με λόμπα με το αριστερό πάνω από τον Καλογεράκη έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 19′ με τον Ρόλε να εκτελεί απευθείας με το αριστερό ένα φάουλ αλλά ο Καλογεράκης μπλόκαρε. Ο Αστέρας θα μπορούσε να πετύχει το 2-0 στο 27′ αλλά η τελική πάσα προς τον Αραβίδη κόπηκε από την άμυνα του Εργοτέλη. Τρία λεπτά αργότερα ο Αστέρας έκανε μια ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ με τον Ρόλε να δίνει στον Τσιλιανίδη ο οποίος επιχείρησε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Πασαλίδη πέρασε έξω.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια ακόμα καλή στιγμή για τον Αστέρα όταν στο 44′ ο Ρόλε έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Αραβίδη ο οποίος ανενόχλητος έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Οικονόμου και τον Καλογεράκη να διώχνει σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες με τον Αστέρα να συνεχίζει να έχει την υπεροχή και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ για να “κλειδώσει” το ματς. Οι προσπάθειες όμως των Ρόλε και Αραβίδη στο 51′ και 55′ αντίστοιχα πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Αστέρας ουσιαστικά απείλησε στο 71′ με τον Φερνάντεθ να κάνει το σουτ αλλά ο Καλογεράκης εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Εργοτέλης έφτιαξε την πρώτη τελική του στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ιατρούδη σε 1-1. Ήταν το 72′ όταν σε σέντρα από τα αριστερά του Έφορντ ο νεαρός ποδοσφαιριστής πήδηξε αρκετά ψηλά, πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε για την ομάδα του δίνοντας της προσωρινά ελπίδες πως μπορεί να φτάσει στην ανατροπή και την πρόκριση.

Ο Αραβίδης κατάφερε να κόψει σχετικά γρήγορα τον… βήχα των Κρητικών αφού στο 79′ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-1 για τον Αστέρα με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Αρκαδων.

Από τα πόδια του Αραβίδη μάλιστα ξεκίνησε και το 3-1 για τον Αστέρα. Ο έμπειρος επιθετικός από τα αριστερά έβγαλε πανέξυπνη μπαλιά προς τον Καλτσά που βγήκε τετ α τετ με τον Καλογεράκη και με ωραίο σουτ ο Καλτσάς έκανε το 3-1.

Ο Αστέρας δεν σταμάτησε εκεί καθώς στο 93′ σε μια γρήγορη αντεπίθεση οι Αρκάδες βρέθηκαν ξανά μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη με τελικό αποδέκτη τον Φερνάτεθ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με ένα διαγώνιο σουτ να νικήσει τον Καλογεράκη και να διαμορφώσει το τελικό 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Αστέρα.

Γήπεδο: “Θοδωρής Κολοκοτρώνης”

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νιας), Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νιας)

Γκολ: 9′ Μπαστιανός, 79′ Αραβίδης, 89′ Καλτσάς, 93′ Φερνάντεθ/72′ Ιατρούδης

Κίτρινες: 28′ Μπελόκ, 50′ Πασαλίδης/

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ορτέγκα,Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μπελόκ, Μπαστιάνος (83′ Βλάχος), Τσιλιανίδης (65′ Καλτσάς), Ρόλε (61′ Φερνάντεθ), Αραβίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μπουτσάκης (75′ Ροβίθης), Οικονόμου, Κοιλιάρας, Μπάτζιος, Μπρους (85′ Γροντής), Ζόσεφ, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Ιατρούδης, Κουατένγκ (61′ Καπνίδης).