Iσοπαλία και προβάδισμα Ολυμπιακού από Ξάνθη

Ξάνθη και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) στα Πηγάδια, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των “16”

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την υπεροχή, δύο δοκάρια με τον Φορτούνη, ενώ οι ακρίτες επεδίωκαν να “χτυπήσουν” στην κόντρα επίθεση.

Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει ξανά την Ξάνθη στο μισό γήπεδο, αλλά αν εξαιρεθεί το δοκάρι του Φορτούνη και ένα χλιαρό σουτ του Νάτχο από κοντά, το οποίο μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς, δεν έφτασε σε άλλη τελική η ομάδα του Πειραιά. Οι Θρακιώτες, αντίθετα, έφευγαν εκ νέου πολύ επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση και στο 78′ παραλίγο να ανοίξουν το σκορ, αλλά το σουτ του Κοβάτσεβιτς πέρασε πάνω από την εστία. Στο 92′ ο Ξανθιώτης Τοροσίδης πήγε να πληγώσει την ομάδα του τόπου του, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 93′ το σουτ του Κασάδο μπλόκαρε ο Σα. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους, παρά την πίεση των φιλοξενούμενων και ως εκ τούτου όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του “Γ. Καραϊσκάκης”.

 

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Γιώργος Χρηστάκογλου (Χαλκιδικής)

4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (91′ Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59′ Μπαριέντος), Μπρίτο (85′ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (68′ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61′ Μασούρας), Γκερέρο (75′ Χασάν).

Γκολ: –

Κάρτες: 16′ Κοβάτσεβιτς, 25′ Καντά, 52′ Καμαρά – 51′ Μεριά, 84′ Νάτχο