Ξέσπασε στα Γιάννενα η ΑΕΚ -“Τρίποντο” στις καθυστερήσεις ο Άρης

Η Ένωση ήταν καταιγιστική  και επικράτησε εύκολα με 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με όλα τα γκολ στο 45λεπτο.

Σε αυτό το διάστημα ο δικέφαλος, που παρατάχθηκε με 3-5-2, σκόραρε τέσσερις φορές, είχε δύο δοκάρια -με Μπακασέτα, Λιβάγια- και σε μια «γεμάτη» εμφάνιση, ίσως την καλύτερη της φετινής σεζόν.

Οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν απόλυτα, είχαν την υπεροχή και μπόρεσαν να πάρουν νωρίς προβάδισμα με πέναλτι του Μάνταλου μόλις στο 5′. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο Μιχαήλ με αυτογκόλ έκανε το 2-0 για να έρθει ο Πόνσε στο φινάλε του πρώτου μέρους να διαμορφώσει το 4-0.

Ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ να υπερέχει, να έχει και τρίτο δοκάρι (Χουλτ στο 49′) αλλά να ρίχνει ρυθμούς. Η πιο καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν το δοκάρι του Νικολιά στο 63′ και φυσικά το χαμένο πέναλτι του Αθανασιάδη στο 92′ το οποίο «έβγαλε» ο Μπάρκας.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η επανεμφάνιση του Μπακασέτα στην ενδεκάδα από τις 24 Νοεμβρίου και την αναταραχή που προκάλεσε η γκέλα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, το ντεμπούτο του Νέναντ Κρίστισιτς και η «γιούχα» των φίλων του ΠΑΣ προς τους παίκτες μετά το εφιαλτικό, για τον «Άγιαξ», πρώτο ημίχρονο.

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ προερχόταν ισοπαλίες στα Χανιά με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό στο Κύπελλο και με την ΑΕΛ στην Λάρισα για την Super League. Με το τρίποντο αυτό πλησίασε στο -2 τον 3ο Ατρόμητο και στο -6 τον Ολυμπιακό που ακολουθεί τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Λίλα, Γιάκος (83΄ Ξύδας), Νικολιάς (76΄ Νάουμετς), Παμλίδης (46΄ Σιόντης), Κρίζμαν, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46΄ Τσόσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ, Γκάλο, Μπακασέτας (69΄ Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Πόνσε (80΄ Μπογέ)

 

Ο Άρης νίκησε (1-0) τη Λαμία στο “Κλ. Βικελίδης” με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαβιέρ Ματίγια στο 90+2′

 

Ο Άρης ήθελε πώς και πώς τη νίκη μετά από τέσσερα ματς χωρίς αυτήν και την πήρε από τα πόδια του Χαβιέρ Ματίγια, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μπόγιαν Σαράνοβ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ των “κίτρινων” για την 16η αγωνιστική της Super League.Τρεις φάσεις της προκοπής είχε το ματς να μας προσφέρει μέχρι το γκολ. Προσέξτε, τρεις φάσεις σε 90 λεπτά κι από τις δύο ομάδες. Όλες στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο ήταν για τη Λαμία, η μία για τον Άρη. Για τους φιλοξενούμενους ήταν από το αργεντίνικο δίδυμο των Φακούντο Μπερτόγλιο και Χερόνιμο Μπαράλες.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Ματίγια, Ιντζόγλου, Μπρούνο Γκάμα (13′ λ. τρ. – Μενέντεθ – 86′ Παυλίδης), Ματέο Γκαρσία, Νίκο Μαρτίνες (63′ Γιουνές), Ντιγκινί.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Καραμάνος (86′ Ασίγκμπα), Τομάς (64′ Επστάιν), Μπερτόγλιο (90′ Σκόνδρας), Μπαράλες.