Το Προάστιο στον ρυθμό του Τσιτσιπά!!!

Θέλουν να φτιάξουν γήπεδο με το όνομα του συντοπίτη τους!

Ο πρόεδρος του χωριού που μεγάλωσε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά μίλησε στο gazzetta.gr.

Το Προάστιο Καρδίτσας απέχει 15χλμ από την πρωτεύουσα του νομού και είναι ένα από τα πιο γνωστά κεφαλοχώρια της περιοχής. Παλαιότερα ήταν δήμος αλλά με τον Καλλικράτη εντάχθηκε στο Δήμο Παλαμά.

Το χωριό έχει σήμερα κάτι λιγότερο από 2000 κατοίκους, διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ, και η ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής, ο ΑΟ Σελλάνων παίζει στην Γ’ εθνική. Παλαιότερα είχε γήπεδο τένις αλλά έχει εγκαταλειφθεί…

Στο χωριό αυτό της Καρδίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, μαζί με την πολύτενκη οικογένεια του. Ο παππούς Λεωνίδας έχει φύγει από τη ζωή, η γιαγιά Βούλα ζει στο χωριό και τόσο ο Απόστολος όσο και ο Στέφανος όποτε υπάρχει χρόνος την επισκέπτονται. 

Το χωριό ζει και αναπνέι από την Κυριακή για τον Στέφανο. Στα καφενεία από νωρίς το πρωί της Κυριακής δεν έβρισκες καρέκλα για να κάτσεις να δεις τον αγώνα με τον Φέντερερ. Όλοι περιμένουν να φτάσει στην κορυφή ο Στέφανος και μετά να έρθει στο χωριό του να τον τιμήσουν.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θανάσης Τυροδήμος μίλησε στο gazzetta.gr για το πως έζησε το χωριό τον θρίαμβο, για τον Στέφανο, τον πατέρα του Απόστολο και το γήπεδο τένις που πρέπει να φτιαχτεί στο χωριό προς τιμή του Στέφανου!

Πως έζησε το χωριό τον αγώνα του Στέφανου; 

«Τρελαθήκαμε. Όλο το χωριό ζει για τους αγώνες του Στέφανου. Στο παιχνίδι με τον Φέντερερ δεν έβρισκες καρέκλα στα καφενεία για να κάτσεις. Εγώ το είδα στο σπίτι και δάκρυσα στο τέλος. Είναι μεγάλη μας τιμή που είναι από το χωριό μας ο πατέρας του Απόστολος και που έρχεται στο χωριό ο Στέφανος. Όλο το χωριό είναι περήφανο για αυτό το παιδί και θέλει να το δει στην κορυφή του κόσμου».

Πόσο συχνά έρχονται στο Προάστιο; 

«Όχι και πολύ συχνά. Είναι λογικό έχουν αγώνες σ’ όλο τον κόσμο. Την τελευταία φορά που είδα τον Στέφανο στο χωριό ήταν προ διετίας. Ήταν Χριστούγεννα και τον είχε βραβεύσει η κοινότητα. Τότε ήταν κάπου στο Νο200 και μου είχε πει πως τη νέα χρονιά θέλει να πέσει κάτω από το 100 και να συνεχίσει και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Στέφανος; 

«Θέλουμε να κατακτήσει το τουρνουά στην Αυστραλία και μετά να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Μπορεί».

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πατέρα του στην επιτυχία; 

«Για μένα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του Στέφανου. Με τον Απόστολο και τον μεγαλύτερο αδελφό του τον Χρήστο ήμασταν συμμαθητές και σαν παιδιά παίζαμε ποδόσφαιρο στην ομάδα του χωριού. Ο Απόστολος πάντα έβαζε στόχους. Είχα πείσμα. Είναι χρυσό παιδί. Όταν ο Στέφανος του είχε πει θέλει να γίνει κάποιοα στιγμή Νο1 στον κόσμο εκείνος τα παράτησε όλα και είπε θα στηρίξω το παιδί μου. Είχε τελειώσει την Γυμναστική Ακαδημία και είχε πάρει ειδικότητα τένις. Τ’ άφησε όλα και αφιερώθηκε στον Στέφανο. Τον θαυμάζω γιατί άφησε το παιδί του να επιλέξει και στηρίζει με κάθε τρόπο και θυσία το όνειρο του Στέφανου. Είναι παράδειγμα προς μίμηση ο Απόστολος».

Πως θυμάστε τον πατέρα του στα παιδικά σας χρόνια στο χωριό; 

«Σας είπα έβαζε πάντα υψηλούς στόχους και το πέρασε αυτό στον Στέφανο. Η οικογένεια του Λεωνίδα Τσιτσιπά ήταν μια πολύτεκνη αγροτική οικογένεια στην οποία τα παιδιά μεγάλωσαν με σωστές αρχές. Δεν είναι τίποτα τυχαίο».

Γήπεδο τένις έχει το Προάστιο; 

«Όχι πλέον. Στις καλές εποχές είχαμε. Τώρα έχει στην Καρδίτσα και έχει και προπονητές».

Θα φτιάξετε γήπεδο; 

«Θα θέλαμε να φτιάξουμε ένα για να τιμήσουμε τον Στέφανο. Αυτή η επιτυχία του και αυτά που θα έρθουν θα στρέψουν τα νέα παιδιά στο τένις. Είναι στα σχέδια μας».