Τιμήθηκε απο την ΕΟΕ η Τζέλη

Σε λαμπρή εκδήλωση στην Αθήνα

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (9/1) στο μέγαρο της ΕΟΕ η ετήσια τελετή βραβεύσεων  για τους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2018.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν φυσικά και η Τρικαλινή ολυμπιονίκης του Ταεκβοντο Φένια Τζέλη την οποία συνόδεψε στην εκδήλωση ο προπονητής της Νίκος Παϊταρίδης.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν μαζί με τους προπονητές τους, όσοι πήραν χρυσά μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2018 και ήταν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου. Επίσης, βραβεύτηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Buenos Aires 2018, που ήταν οι Ελίνα Τζένγκο, Μαρία Μπούρμπου και Χριστίνα Κυρίδου, ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, ο Σάββας Θώμογλου, η Φανή Τζέλη, η Όλγα Φιάσκα και η Αντωνία Σακελλαρίδου.

Τιμήθηκαν και οι Άννα Κορακάκη, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Βασιλεία Καραχάλιου που έξασφάλισαν προκρίσεις για την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Tokyo 2020.

Η Φένια Τζέλη με τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, πλήθος πολιτικών και μέλη της ΕΟΕ και αθλητικών ομοσπονδιών.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος μεταξύ άλλων επισήμανε μεταξύ άλλων: «Αποχαιρετήσαμε το 2018 με μεγάλη ικανοποίηση αλλά και με περισσή υπερηφάνεια, καθώς η χρονιά ολοκληρώθηκε για τη χώρα μας με 125 μετάλλια στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες, τρανή απόδειξη ότι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας”.

 

Ο Νίκος Παϊταρίδης και η Φένια Τζέλη με τον Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στην ομιλία του τόνισε ότι το 2018 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό αθλητισμό ενώ σημείωσε ότι έχουν δοθεί στην ΕΟΕ 273.000 ευρώ για 65 υποτροφίες αθλητών έως 22 ετών οι οποίοι δεν έχουν άλλη χορηγική βοήθεια. Ακόμη τόνισε ότι έως την Παρασκευή θ’ ανακοινωθούν οι επιχορηγήσεις του 2019 και σύντομα θα γίνουν και οι διορισμοί των διακριθέντων αθλητών του 2009.

Στον επίλογο της ομιλίας του επεσήμανε: «Θα ήθελα να κλείσω με μία παραίνεση. Θυμάμαι την περσινή πραγματικά εμπνευσμένη ομιλία του προέδρου της ΕΟΕ σχετικά με τις αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας της ΕΟΕ. Δυστυχώς, το τελικό κείμενο, το οποίο το επόμενο διάστημα καλούμαι να νομοθετήσω, και παρά τις προσπάθειες του προέδρου, πόρρω απέχει απ’ τις οραματικές εξαγγελίες. Σας καλώ να τις ξανασκεφτείτε το λίγο χρόνο που απομένει, μέχρι την τελική νομοθέτηση».

Στη λαμπρή τελετή παραβρέθηκε και ο Σλοβένος Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Γιάνεζ Κοσίγιαντσιτς, ο οποίος βράβευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.  Επίσης, απονεμήθηκε το βραβείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «I.O.C. Trophy 2018» με θέμα: «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» στον Δρ. Στέφανο Χανδακά, για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Το βραβείο Αριστείας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Δημήτριος Βικέλας» απονεμήθηκε στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης, Βούλα Πατουλίδου και στον Ιωάννη Παπαδογιαννάκη, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΟΕ και αρχηγό της ελληνικής αποστολής σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες. Τέλος, βραβεύτηκε η πρωταθλήτρια της γυμναστικής Βασιλικής Μιλλούση που αποχώρησε το 2018 από την ενεργό αθλητική δράση και κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΕΟΕ.