Σε …περιδίνηση η κυβέρνηση από τις δηλώσεις Καμένου

 

 

Σε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων οδηγείται η χώρα.Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  κάνει λόγο για «αποστασία»

 

Με δεδομένη την αλλαγή του Συντάγματος και της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το κομβικό γεγονός που ενδεχομένως να πυροδοτήσει τις εξελίξεις, που θα φτάσουν ίσως και στην αλλαγή της πολιτικής πλειοψηφίας, είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ολοκληρώσει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την παρούσα Βουλή, ανεξαρτήτως της πλειοψηφίας που θα την στηρίξει, καθώς για εκείνον προέχει το ζήτημα της πολιτικής αξιοπιστίας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε tweet του κάνει λόγο για «αποστασία». Αφορμή για το σχόλιο φαίνεται να είναι συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στο ραδιόφωνο 247 στους 88,6 όπου είπε ότι ο υπουργός Άμυνας έπαψε να απειλεί με πτώση της κυβέρνησης όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον παρακολουθούσαν οι βουλευτές του κόμματός του. Η απάντηση του Π. Καμμένου ήταν η σύγκληση της ΚΟ για να δεσμεύσει τους βουλευτές του και η ανάρτηση «Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ». Ο «ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης» φέρεται να είναι ο Ν. Κοτζιάς. Και ο «ανένδοτος» του Π., Καμμένου προφανώς δεν θα γίνει από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης…