Με 153 «Ναι» πέρασε από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Η συζήτηση στην Ολομέλεια κορυφώθηκε προσλαμβάνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα λίγο πριν να πέσει η αυλαία της

Μ

ε 153 «ναι», 146 «όχι» και 1 «παρών» πέρασε η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ψήφισε θετικά, όπως και ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αλλά και η Κατερίνα Παπακώστα. «Παρών» ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

«Ναι» επίσης από τον Γιώργο Μαυρωτά και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Αντίθετα «όχι» πήρε η Συμφωνία από τον Κωνσταντίνο Ζουράρη όπως και από τον Βασίλη Κόκκαλη.

Στη διάρκεια της ψηφοφορίας ένταση προκλήθηκε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ψήφισε λέγοντας «όχι στην προδοσία». Ο Πρόεδρος της Βουλής θεώρησε άκυρη την ψήφο του και τον κάλεσε να επιλέξει ανάμεσα στο «ναι», «όχι» ή «παρών» επειδή όπως εξήγησε δεν προσμετρώνται ψήφοι με πολιτικό περιεχόμενο.Τελικώς το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν, ο κ, Μπαρμπαρούσης επέστρεψε στην αίθουσα και ψήφισε «όχι» εν μέσω αντιδράσεων από τα έδρανα της παράταξής του.

«Ψηφίζω ‘όχι’ και αφού καταγράφηκε η ψήφος μου σας λέω ότι είστε προδότες και πουλημένοι», είπε και ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Πρόεδρο της Βουλής να διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί επεισόδιο.