Ηττα για Τσιτσιπά από Φέντερερ-Νίκη η Σάκαρη

Ο Έλληνας πρωταθλητής στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στο ίνδαλμα του και έχασε στις λεπτομέρειες με 7-6 (6), 7-6 (4).

 

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν πως και οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και στα δύο σετ με τα break point να είναι ελάχιστα.

Τόσο ο Φέντερερ όσο και ο Τσιτσιπάς ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί στο σερβίς τους και αυτό τους έφερε πολλούς γρήγορους πόντους. Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 στο τάι μπρέικ, αλλά εκεί μίλησε η εμπειρία του Ελβετού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάθε λάθος του 20χρονου Έλληνα και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 7-6 (6).

Στο δεύτερο σετ το τάι μπρέικ κρίθηκε πιο εύκολα. Ο Τσιτσιπάς ήταν εμφανώς κουρασμένος, τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν και όταν αυτά συμβαίνουν σε έναν αντίπαλο όπως είναι ο Ρότζερ Φέντερερ είναι δύσκολο μετά να κάνει κάποιος την ανατροπή.

Με αυτή τη νίκη η Ελβετία πήρε την πρόκριση στον τελικό και πλέον μένει να δούμε πόσο θα τελειώσει το συγκεκριμένο ματσάρισμα με το ελληνικό δίδυμο

 

Σχεδόν τέλειο παιχνίδι έκανε η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Μπελίντα Μπέντσιτς. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετική και με 6-3, 6-4 πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στην αντίπαλο της κάνοντας το 1-1 στη σειρά αγώνων της Ελλάδας με την Ελβετία για το Hopman Cup.