Την έκπληξη η Νίκη , την πρόκριση η Ξάνθη

Η Ξάνθη πέρασε στους «16», έστω και ως δεύτερη του ομίλου, χάρη στη νίκη του ΟΦΗ επί της Κέρκυρας.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί «μαγική εικόνα», καθώς μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες έδειξαν περίπου ισοδύναμες, παρότι τους χωρίζουν δύο κατηγορίες. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν και χάθηκαν εκατέρωθεν, μέχρι που στο 72΄ ο Τζιώρας ολοκλήρωσε έναν πολύ όμορφο συνδυασμό των παικτών της Νίκης και από κοντά νίκησε τον Ζίβκοβιτς. Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως ο Μπαξεβανίδης έδιωξε προ της γραμμής τέρματος το πλασέ του Βουκομάνοβιτς. Η Ξάνθη από την πλευρά της πλησίασε την ισοφάριση στο 79΄ με τον Σουλεϊμάν, το σουτ του οποίου από καλή θέση μπλόκαρε ο Αποστολίδης, ενώ η τελευταία καλή φάση ανήκε ξανά στους Βολιώτες, με το σουτ του Κέρι που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ράτκο Ντόστανιτς): Αποστολίδης, Μετούσι, Καρτσαμπάς, Παπαδόπουλος, Μέτσε, Ρόβας (70΄ Τσεμπερίδης), Παπαδήμας, Κέρι, Ταβάρες (70΄ Ιορδανίδης), Δωματάς (75΄ Βουκομάνοβιτς), Τζιώρας.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου (46΄ Σιλά), Κασάδο, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης (79΄ Θυμιάνης), Καμαρά, Μελιόπουλος, Μελισσόπουλος, Καντά (63΄ Σουλεϊμάν), Κίκε, Κάστρο.

Προκρίθηκε σαν πρωτος ο ΟΦΗ

Την πρόκριση στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο ΟΦΗ, επικρατώντας στην Κέρκυρα 3-0 του τοπικού ΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ήττα της Ξάνθης από τη Νίκη Βόλου, η κρητική ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση του 7ου ομίλου, κάτι που της δίνει περισσότερες πιθανότητες για έναν βατό αντίπαλο, στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή (21/12). Οι «Φαίακες» από την πλευρά τους αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση, καθώς χρειάζονταν νίκη για να προχωρήσουν.

Λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας χρειάστηκε ο ΟΦΗ για να «καθαρίσει» το σημερινό ματς. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Κοιλιάρας με εξαιρετικό μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ και πέντε λεπτά αργότερα (13΄), ο Ντίνας πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Αθανασόπουλου σε σουτ του Κουτσιανικούλη και σε κενή εστία «έγραψε» το 0-2. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και είχε ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά της, ενώ η Κέρκυρα απείλησε μόνο με δύο κεφαλιές, μία του Βίλα στο 39΄ που μπλόκαρε ο Σωτηρίου και μία του Μότα στο 80΄ που πέρασε άουτ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 85΄ ο Βουό σε αντεπίθεση των Κρητών, που έφτασαν πανηγυρικά στη νίκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης (70΄ Σπίνουλας), Βέρτζος, Γεωργακόπουλος, Αναστασίου, Μότα, Θεοδωράκης, Βίλα (79΄ Τουράμ), Νίκιτς, Ινάσιο (79΄ Σιατραβάνης), Μίσκου

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Κοιλιάρας, Ποτουρίδης (65΄ Κομεσίδης), Μιχόγεβιτς, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Νάστος, Κουτσιανικούλης, Σάσι, Ντίνας (74΄ Νοικοκυράκης), Βουό (87΄ Καλαϊτζάκης)