Ο πρώην “κυανέρυθρος” Τάλτον στον Χολαργό

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο βραχύσωμος Αμερικάνος

Ο Γκάρι Τάλτον θα είναι ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Ντάριν Ντόρσεϊ στον Χολαργό και θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας. Ο 28χρονος γκαρντ βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και τέθηκε στη διάθεση του Άρη Λυκογιάννη. Αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του την Κυριακή στο ΚΓ “Τάσος Καμπούρης” στην αναμέτρηση με τη Κύμη εκτός έδρας για την 8η αγωνιστική της Basket League. Δεν είναι άγνωστος άλλωστε με το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς έχει αγωνιστεί σε αυτό και τη φανέλα του Ρεθύμνου.

Στη σχετική ανακοίνωσή του για τον παίκτη, ο Χολαργός έδωσε και τα στοιχεία της μέχρι τώρα καριέρας του ύψους 1.86 γκαρντ:

“Η καριέρα του Γκάρι Τάλτον ξεκίνησε στο Γυμνάσιο ΝτεΣότο και εν συνεχεία σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Mountain View (Texas) Community, ενώ αποφοίτησε το 2013 από το Κολλέγιο Ιλινόις του Σικάγο, φορώντας την φανέλα του UIC Flames. Μετέπειτα έπαιξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της D-League με την ομάδα του Rio Grande Valley Vipers.

Το 2014 μεταπήδησε στο Fort Wayne, ενώ την ίδια χρονιά επέστρεψε στους Vipers, πραγματοποιώντας τις καλύτερες του εμφανίσεις με 14.4 πόντους (43.8%διπ., 37.3%τριπ., 77.6%β.), 5.8 ριμπάουντ, 13.5 ασίστ και 1.4 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 12 αγώνες. Το περσινό καλοκαίρι μετεγγράφηκε στο Delaware 87ers και αφού αγωνίστηκε σε 23 αγώνες, συνέχισε στο Grand Rapids Drive συμπληρώνοντας ακόμα 30 συμμετοχές. Συνολικά σε 53 αναμετρήσεις, είχε 8.3 πόντους (40.4%διπ., 35.8%τριπ, 81.6%β.), 2.8 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ σε 25.7 λεπτά συμμετοχής μ. ο.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο όπου σε 31 αγώνες είχε 11,4 πόντους και 4,3 ασίστ μέσο όρο, ενώ μετά μετακόμισε στη Λιθουανία για λογαριασμό της Λιετκαμπέλις. Το 2018 τον βρήκε στα Τρίκαλα όπου σε επτά αγώνες είχε 10 πόντους μέσο όσο και 3,5 ασίστ. Φέτος έχει αγωνιστεί σε δυο ματς με τους Sioux Falls Skyforce στην G-League του ΝΒΑ”.