Πληγώθηκε από ΣΛούκα και Φενέρ ο ΟΣΦΠ

Η Φενέρμπαχτσε απέδρασε με τη νίκη από το ΣΕΦ,

Ο Έλληνας γκαρντ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση κόντρα στην ομάδα του Πειραιά κι ήταν αυτός που άλλαξε όλο τον αγώνα με τους έξι συνεχόμενους πόντους που πέτυχε, μετατρέποντας το 69-67 σε 69-73 στο 39’, σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, είχαν δύο ευκαιρίες στο φινάλε να πάρουν το ματς, καθώς είχαν την κατοχή στην τελευταία επίθεση και 7.5” για να σκοράρουν αλλά τόσο το σουτ του Ουίλιαμς-Γκος από το ύψος της βολής, όσο και το φόλοου του Μιλουτίνοφ δεν βρήκαν στόχο.

Χωρίς αμφιβολία ο Ολυμπιακός στερήθηκε και τον Βασίλη Σπανούλη στα κρίσιμα λεπτά, καθώς ο αρχηγός των «ερυθρόλευκη» δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ, με τον Μπλατ να τον κρατάει στον πάγκο στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν τον έβαλε ούτε για την τελευταία επίθεση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Σλούκας έκανε ο,τι ήθελε την «ερυθρόλευκη» άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και μαζί με τον Κάλινιτς ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων της Φενέρ. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός μετά το καλό ξεκίνημα του Ουίλιαμς-Γκος (πέτυχε τους πρώτους έξι πόντους της ομάδας του) στηρίχθηκε στη γνωστή… ελληνική συνταγή με τους Πρίντεζη, Σπανούλη να ηγούνται.

Όταν μάλιστα οι παίκτες του Μπλατ έγιναν πιο σκληροί και άρχισαν να κυνηγούν κάθε μπάλα, μπόρεσαν να «χτίσουν» και μια διαφορά 8 πόντων (35-27). Τα χαμένα ριμπάουντ, όμως, έδωσαν δεύτερες επιθέσεις στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απάντησαν με σερί 12-0 και προηγήθηκαν με 39-35 (19’).

Γενικά, πάντως, η Φενέρ στηρίχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Σλούκα, ο οποίος και σκόραρε και δημιουργούσε, την ώρα που ο τεχνικός του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε 11 παίκτες στο πρώτο μέρος, ανακατεύοντας διαρκώς την τράπουλα. Μόνο ο Βεζένκοφ δεν έπαιξε στο πρώτο 20λεπτο.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» «έσφιξαν» την άμυνα τους, ο Πρίντεζης έκανε σπουδαία δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, ενώ ο Παπανικολάου που δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος μπήκε στην επιθετική… εξίσωση (8π. στο τρίτο δεκάλεπτο) για τον Ολυμπιακό. Κάπως έτσι η ομάδα του Μπλατ πήρε τον έλεγχο και προηγήθηκε με 51-45 (28’)

Ο Ομπράντοβιτς δοκίμασε ένα σχήμα με Σλούκα και Ντίξον στην περιφέρεια αλλά η αλήθεια είναι ότι στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν πρόβλημα στη δημιουργία απορία της αποτελεσματικής άμυνας της ελληνικής ομάδας. Η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε, καθώς οι γηπεδούχοι σταμάτησαν την δημιουργία της Φενέρ, ενώ δεν “πληγώθηκαν” και από το σχήμα με τους Σλούκα και Ντίξον στις θέσεις των γκαρντ των φιλοξενούμενων.

Ένα σερί 5-0 της Φενέρ, πάντως, έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες (55-55) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, εκεί όπου ο Ολυμπιακός έκανε πολλές λάθος επιλογές, την ώρα που και ο Σπανούλης ήταν αρνητικός. Κάπως έτσι η Φενέρ χωρίς να είναι καλή επέστρεψε και τελικά πήραν τη νίκη χάρη στους έξι σερί πόντους του Σλούκα (3/3 βολές κι ένα τρίποντο).

Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν και τη βοήθεια της τύχης καθώς ο Παπανικολάου με τρίποντο μείωσε στον πόντο (72-73 στα 36’’) και στην τελευταία επίθεση οι Γκος και Μιλουτίνοφ έχασαν αμφότεροι την ευκαιρία να σκοράρουν και να δώσουν τη νίκη στον Ολυμπιακό. Ο Σλούκας με 6 πόντους άλλαξε το ματς, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του αλλά ο Γκος αστόχησε στο τελευταίο σουτ. Στα τελευταία 4 λεπτά οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν χωρίς τον Σπανούλη και μάλιστα ο Μπλατ δεν τον έβαλε ούτε στην τελευταία κρίσιμη επίθεση των 7 δευτερολέπτων.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 39-39, 53-50, 72-73.