Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του Κολυμβητήριου

45 χρόνια περίπου μετά την ανέγερσή του,

Η ανακαίνιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρικάλων ολοκληρώνεται.

Το δελτίο  Τύπου του δήμου αναφέρει,,.

Οι περισσότερες εργασίες έχουν περαιωθεί, αλλά απομένουν κάποιες λίγες,  που θα γίνουν στο κτήριο το επόμενο διάστημα. Από το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2018 το Κολυμβητήριο είναι ανοιχτό για αθλούμενους, για ομάδες, για τους μαθητές του προγράμματος κολύμβησης της Γ Δημοτικού.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, το μεγάλο αυτό έργο αποδίδεται στους πολίτες των Τρικάλων, καθώς η σύγχρονη πόλη οφείλει να προσφέρει σε όλα τα επίπεδα. Με το πέρας όλων των εργασιών, θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τη βελτίωση του κολυμβητικού αθλητισμού στον Δήμο. Και μαζί με τα άλλα αθλητικά έργα, ο Δήμος μας έχει ανακατασκευάσει πλήθος υποδομών και έχει δημιουργήσει χώρους αναψυχής για όλους.
Δεν παρέλειψε, δε, να ευχαριστήσει, όλους και όλες που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου.
Το οποίο είχε αρχικό προϋπολογισμό 393.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με τη συνδρομή του τέως και του νυν υφυπουργών Αθλητισμού κ. Κοντονή και Βασιλειάδη, προχώρησαν οι σχετικές διαδικασίες. Ο δε Δήμος προσέθεσε περίπου 130.000 € για εργασίες, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι 31 εργασίες στο κτήριο – βασισμένες στη μελέτη της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου – αφορούσαν στο έργο «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ». Οι εργασίες έγιναν παντού:
στο εσωτερικό του κολυμβητηρίου και της πισίνας, στους υποστηρικτικούς – βοηθητικούς χώρους, στον μηχανολογικό εξοπλισμό (που αλλάχθηκε σχεδόν όλος), στα αποδυτήρια, όπου έγινε πλήθος αλλαγών, στο σύστημα χλωρίωσης, στα  δύο φίλτρα καθαρισμού του νερού. Κάποια έργα ολοκληρώνονται σταδιακά και το κτήριο θα αποδίδεται σταδιακά στους χιλιάδες, πλέον, χρήστες του.
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ακης Αναστασίου επεσήμανε ότι πλέον ο νέος χώρος – κόσμημα για τον Δήμο οφείλει να είναι σεβαστός από κάθε ένα που τον χρησιμοποιεί. Και υπενθύμισε ότι οι χρήστες του χώρου θα πρέπει να ανανεώσουν τις συνδρομές τους για την τρέχουσα χρονιά.