Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 0-1 από την Αυστρία

Στην Τούμπα στο πρώτο μπαράζ πρόκρισης στο Euro

Το γκολ του Πος στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης με κοντινή προβολή ήταν “μαχαιριά” για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο κυνηγά την υπέρβαση επί αυστριακού εδάφους, αν θέλει να δώσει το παρών στο μεγάλο ραντεβού στη γειτονική μας χώρα.

Η γαλανόλευκη δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, δημιούργησε λίγες ευκαιρίες για να σκοράρει και από μια στημένη φάση προήλθε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, το οποίο αυξάνει για τα καλά τον βαθμό δυσκολίας. Τίποτα δεν έχει χαθεί, αλλά αντιλαμβάνονται άπαντες πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά πλέον για την ελληνική ομάδα.

Η Εθνική είχε εμφανώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο μέρος, κυνηγούσε το πολυπόθητο γκολ, το οποίο όμως ήρθε από την απέναντι πλευρά στο 84′. Μετά το κόρνερ των Αυστριακών, ο Γιακούποβιτς πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Πος, ο οποίος από κοντά έκανε την προβολή και νίκησε τον Κότσαρη και έκανε το 0-1, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Μετά την ψυχρολουσία, η ομάδα προσπάθησε σε 1-2 περιπτώσεις με τον Λάμπρου να φτάσει στην ισοφάριση, αυτό δεν συνέβη, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και πλέον η ρεβάνς γίνεται πολύ δύσκολη. Η γαλανόλευκη θα τα δώσει όλα, όμως δεδομένα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Νικολάου, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος, Καραχάλιος, Μπουζούκης (82′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (46′ Λάμπρου), Λημνιός, Ανδρούτσος (65′ Κωτσόπουλος).

ΑΥΣΤΡΙΑ: Σλάγκερ, Ίνγκολιτς, Πος, Λίνχαρτ, Ούλμαν, Ντάνσο (70′ Ν. Μπάουμγκαρτνερ), Λιούμπιτς, Κ. Μπάουμγκαρτνερ, Λόβριτς (91′ Βάσινα), Βολφ, Γκρμπιτς (61′ Γιακούποβιτς).