Το “Ναύαγιο” της Ζακύνθου Νο1 παραλία του κόσμου για το 2018

Το Flight Network δημοσίευσε τη λίστα με τις «50 Καλύτερες Παραλίες του Κόσμου» για το 2018, βασισμένη στις εμπειρίες και την αξιολόγηση 1.200 δημοσιογράφων, συντακτών, μπλόγκερς και ταξιδιωτικών γραφείων παγκοσμίως.
Στην λίστα, την οποία δημοσιεύει το Forbes, περιλαμβάνονται παραλίες όπως εκείνες της Ινδονησίας με τα κρυστάλλινα νερά μέχρι τις τροπικές στο Μπαλί, καθώς για την τελική επιλογή λήφθηκαν υπόψιν παραλίες σε Αφρική, Ασία, Αυστραλία και Νότιο Ειρηνικό, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική.
Ωστόσο η χώρα που βρέθηκε στην πρώτη θέση, με μια συγκεκριμένη παραλία της να ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες 411 που εξετάστηκαν, είναι η Ελλάδα με το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.
Στην λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης κυριαρχούν οι ελληνικές. Εκτός από το Ελαφονήσι την Κόκκινη Παραλία και την παραλία Λογγάς, περιλαμβάνονται επίσης η Περίσσα στην Σαντορίνη, γνωστή ως η παραλία με τη μαύρη άμμο, το Σαρακήνικο στη Μήλο, η Παραλία Άγιου Παύλου στη Ρόδο και τα Λαλάρια στη Σκιάθο.
Γενικά στην λίστα «World’s Top 50 Beaches», οι παραλίες που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία, βρίσκονται στην Ελλάδα, τα νησιά Τερκς και Κέικο, την Ταϊλάνδη, την Χιλή, την Μικρονησία και τις Μπαχάμες. Στη θέση 56 συναντάμε την Κρήτη και το Ελαφονήσι του νομού Χανίων.
Στη θέση 77 η Σαντορίνη και η Κόκκινη Παραλία. Στη θέση 96 είναι η παραλία Λογγάς στην Κέρκυρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

η μαγευτικη παραλία της Ζακύνθου

 

Το Ελαφονήσι των Χανίων σε υψηλή θέση στον κόσμο

Τα σχόλια είναι κλειστά.