Πρωτιά Τσιτσιπά την Στοκχόλμη

Tennis – ATP Stockholm Open – Men’s Single Final – Stockholm, Sweden – October 21 2018. Stefanos Tsitsipas of Greece in action against Ernests Gulbis of Latvia. TT News Agency/Soren Andersson/via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN.

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Τσιτσιπάς

στο Open της Στοκχόλμης, επικρατώντας στον τελικό του λετονού Ερνέστ Γκούλμπις με 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Στο πρώτο game ο Γκούλμπις απείλησε τον Τσιτσιπά για break, ωστόσο ο έλληνας τενίστας βρήκε τον τρόπο να απαντήσει και να κρατήσει το σερβίς του. Από εκεί και πέρα κανένας από τους δύο τενίστες δεν απείλησε με break τον αντίπαλο του μέχρι το δέκατο game.

Κρατώντας το σερβίς του, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-4 και έβαλε πίεση στον Γκούλμπις που σέρβιρε για να παραμείνει ζωντανός στο σερβίς. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά στο δέκατο game, έκανε το break και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ με τους δύο τενίστες να κρατούν εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game όπου ο Τσιτσιπάς ήταν και πάλι εξαιρετικός, έκανε το break και έφτασε στη μεγάλη νίκη με 6-4, 6-4.

Για να φτάσει μέχρι τον τελικό της Στοκχόλμης, ο 20χρονος Τσιτσιπάς πέρασε άνευ αγώνα στους 16, εκεί νίκησε τον Τζον Μίλμαν, στη συνέχεια απέκλεισε τον Φίλιπ Κολσράιμπερ και αμέσως μετά έριξε στο καναβάτσο και τον Φάμπιο Φονίνι με μια πολύ δυναμική εμφάνιση που δεν άφησε περιθώρια στον Ιταλό.