Πανελλήνιος αγώνας trial στο Ρίζωμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ερχόμενη Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Στα Τρίκαλα  θα μεταφερθεί ο 3os  αγώνας   του πανελλήνιου   πρωταθλήματος  TRIAL   ( το  trial είναι ένας αγώνας με μοτοσυκλέτες η λεγόμενες χωρίς σέλα που οι οδηγοί τους   βασίζονται στην ισορροπία και στην ικανότητα να κάνουν τη μοτοσυκλέτα να αψηφεί  την βαρύτητα υπερπηδώντας διάφοραεμπόδια) .Στην Ελλάδα άρχισε να καλλιεργείται στις αρχές-μέσα της δεκαετίας του ’70 με τον πρώτο επίσημο αγώνα να διεξάγεται γύρω στο 1977, στον Μαραθώνα, δίπλα στην, γνωστή τότε, πίστα Motocross. Χαρακτηριστικό των πρώτων αγώνων, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα το γεγονός ότι η χρήση κράνους δεν ήταν υποχρεωτική.

Στις αρχές και σε όλη την δεκαετία του ’80, το ελληνικό Trial γνώρισε μεγάλες δόξες με πολλές συμμετοχές, μεγάλους χορηγούς αλλά από τα τέλη του ’90 ήρθε η κάμψη, το ελληνικό Trial πέρασε ακόμα και στην απραξία για να ξαναξεκινήσει το 2013.

Στους αγώνες Trial, ο αθλητής (ή η αθλήτρια, από το 2000 διοργανώνεται και Παγκ. Πρωτάθλημα Trial γυναικών !) πρέπει να διατρέξει 2-4 φορές μια διαδρομή 2 χλμ. περίπου, διαδρομή η οποία περιέχει 6-8 ειδικές διαδρομές. Στις ειδικές διαδρομές, ο αθλητής πρέπει να ακολουθήσει την οριοθετημένη διαδρομή χωρίς να υπερβεί στο παραμικρό τα όριά της χωρίς να σταματήσει για μεγάλο διάστημα, χωρίς να πατήσει το πόδι του στο έδαφος και φυσικά χωρίς να πέσει. Ανάλογα με τα σφάλματα του, βαθμολογείται με βαθμούς ποινής και ο τελικός νικητής είναι αυτός που έχει τους λιγότερους βαθμούς.

Για λόγους ασφαλείας, ο αθλητής έχει το δικαίωμα να συνοδεύεται από βοηθό, ο οποίος τον ακολουθεί με τα πόδια στην ειδ. διαδρομή με σκοπό να τον συγκρατήσει σε μια άσχημη πτώση από ύψος ή και να του υποδείξει τα δύσκολα-επικίνδυνα σημεία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί   στο χωριό Ρίζωμα του Δήμου Τρικκαίων   και ώρα 10 ,00  14/10/2017 και ημέρα Κυριακή.

Το Σάββατο  και την Κυριακή στον ίδιο χώρο που θα γίνει ο αγώνας  (ΠΙΣΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ) θα υπάρχουν μοτοσυκλέτες  endurο – motocross  για  TESTRIDE  ( KTM – BETAKAIGASGAS ).

Περιμένουμε από τον κόσμο  να έρθουν να απολαύσουν  έναν θέαμα που θα τους μείνει αξέχαστο.

ΣΗΜΕΊΩΣΗ όσοι επιθυμούν  να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες που είναι για

TESTRIDE πρέπει να φέρουν τον ανάλογο εξοπλισμό (κράνος –μπότες-γάντια-θώρακα ) .   ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10.00 ΜΕ 15.30  ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ .

Το Δ.Σ. της ΜΟΛΕΤ