Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ -Κέρδισε και ο Ολυμπιακός- Η βαθμολογία

Ξέσπασμα με γκολ των Πρίγιοβιτς και Λημνιού από ισάριθμες ασίστ του Ζαμπά

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα χάρη στα γκολ των Πρίγιοβιτς και Λημνιού από ισάριθμες ασίστ του κορυφαίου Ζαμπά.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού ήταν δεδομένη. Τα «όπλα» που έχουν στη διάθεσή τους οι δυο ομάδες, γνωστά και προφανώς κανείς δεν είχε την απαίτηση από τους «πράσινους» να κάνουν εμφάνιση… επίδοξου πρωταθλητή. Κάτι που ήταν αναγκασμένος να κάνει, όμως, ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει το αήττητο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (29/10) «τριφύλλι» που είδε την εξαιρετική του πορεία να «φρενάρει» στο γήπεδο της Τούμπας με το δίκαιο 2-0 της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε «καθαρές» και κλασικές ευκαιρίες κι αν δεν υπήρχε κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ο Διούδης το τελικό αποτέλεσμα πιθανότατα θα ήταν πιο ευρύ για τους γηπεδούχους. Σε κάθε περίπτωση, ο «δικέφαλος του Βορρά» νίκησε δίκαια 2-0 τον Παναθηναϊκό που «έβγαλε» και πάλι κάποια καλά στοιχεία αλλά δεν είχε την ποιότητα να τα μετουσιώσει σε κάτι περισσότερο.

Ο Γενς Μάε είχε εξαιρετική διαιτησία στο ντέρμπι της Τούμπας. Από τις πιο απλές, μέχρι τις πιο σύνθετες φάσεις. Κι αυτός, και οι συμπατριώτες του βοηθοί (Χάινε Σόρενσεν και Γιάσπερ Νταλ) είχε γρήγορη αντίληψη των φάσεων και φυσικά δεν είχαν αμφιβολίες. Αυτό μόνο βοήθησε το ματς.

Μοναδική φάση που αποφάσισε με το πνεύμα κι όχι με το γράμμα του νόμου ήταν ίσως αυτή του 61ου πρώτου λεπτού. Ο Πόντους Βέρνμπλουμ ειρωνεύτηκε με χειρονομία τον Σωκράτη Διούδη και πριν την εκτέλεση του κόρνερ έσπρωξε τον Σουηδό μέσο του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να υποδειχθεί πέναλτι, δεν βγήκε ούτε κάρτα.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς έκαναν το οκτώ στα οκτώ στο πρωτάθλημα και έχουν 22 βαθμούς, όντας μόνοι πρώτοι την ώρα που οι «πράσινοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα, έμειναν για πρώτη φορά χωρίς γκολ και είναι στους 13 βαθμούς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (82’ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (76’ Λημνιός), Πέλκας (54’ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (78’ Κάτσε), Χατζηγιοβάνης (64’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Καμπετσής (78’ Μουνιέ), Μακέντα.

 

 

Νίκη στο 90 ο Ολυμπιακός

Ο Δημήτρης Μάνος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, καθώς ο νεαρός σέντερ φορ λύτρωσε τους ερυθρόλευκους με το γκολ που πέτυχε στο 90′. Οι πειραιώτες πήραν δύσκολη νίκη με 1-0 απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», με τον Μάνο να βρίσκει δίχτυα με ωραίο γυριστό σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χουάντερσον. Ο νεαρός στράικερ αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Πέδρο Μαρτίνς καθώς έδωσε στην ομάδα του λιμανιού μια σπουδαία νίκη και μάλιστα μ’ ένα εξαιρετικό γκολ.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 27/10

Λάρισα – ΟΦΗ 0-0

Λαμία – Λεβαδειακός 3-2

Κυριακή 28/10

Πανιώνιος – Ατρόμητος 2-2

Παναιτωλικός – Αστέρας 1-1

ΑΕΚ – Άρης 4-0

Δευτέρα 29/10

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 1-0

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. ΠΑΟΚ 8 22
2. Ατρόμητος 8 20
3. ΑΕΚ 8 16
4. Ολυμπιακός 8 16
5. Ξάνθη 8 15
6 Παναθηναϊκός 8 13
7. Παναιτωλικός 8 12
8 Άρης 8 12
9. Λαμία 8 9
10. Πανιώνιος 8 8
11. ΑΕΛ 8 7
12. ΟΦΗ 8 6
13. ΠΑΣ Γιάννινα 8 6
14. Αστέρας 8 5
15. Λεβαδειακός 8 3
16. Απόλλων Σμ. 8 0

 

*Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -2 βαθμούς στο πρωτάθλημα

** Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με -6 βαθμούς στο πρωτάθλημα

*** Η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς