Με μηδέν ευκαρίες ο ΠΑΟΚ νικητής στο ντέρμπι

Σ’ ένα ακόμα ντέρμπι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο

 

Κατάφερε όμως  να πάρει τη νίκη 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού, εκμεταλλευόμενος τα λάθη της «ερυθρόλευκης» άμυνας

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να βρουν άμεσα τους διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη. Μάλιστα, μόλις στο 2ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας του «Δικέφαλου του Βορρά» απέκρουσε εξ επαφής και στην συνέχεια, το σουτ του Βούκοβιτς δεν ήταν δυνατό και οι αμυντικοί των «ασπρόμαυρων» έδιωξαν.

OlympiacosPAOKMesa01

Τρία λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες απείλησαν εκ νέου, όταν ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον Ποντένσε, αυτός σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 11’ ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Φορτούνη, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η πρώτη… υποψία απειλής από τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 16ο λεπτό, αλλά το σουτ του Βιεϊρίνια πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, αλλά στο 18’ ο Ποντένσε έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε με ευκολία. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απειλήσουν και πάλι στο 25’ αυτή τη φορά με τον Πέλκα, αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Έξι λεπτά αργότερα, οι «ασπρόμαυροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν στο δεύτερο δοκάρι ο Μάτος βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτη, έκανε το πλασέ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε εξαιρετικά και έδιωξε.

OlympiacosPAOKMesa02

Η… απάντηση των Πειραιωτών ήρθε στο επόμενο λεπτό. Ο Ελαμπντελαουί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Χασάν έπιασε με τη μία το γυριστό σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε εντυπωσιακά στο αριστερό άκρο και έδιωξε σε κόρνερ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά στο 39’ ο Μεριά δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι, έπειτα από φάουλ του Φορτούνη, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες 0-0 στα αποδυτήρια.

Προβάδισμα κόντρα στην… ροή

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, αναζητώντας τον… διάδρομο προς την εστία του Πασχαλάκη, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Ήταν το 49ο λεπτό, όταν ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Βιεϊρίνια που έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας των «ερυθρόλευκων», έκανε το γύρισμα, ο Γιαννιώτης δεν μπλόκαρε και ο Βούκοβιτς στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του για το 1-0 του «Δικέφαλου του Βορρά».

OlympiacosPAOKMesa03

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν άμεσα να απαντήσουν, καθώς στο 55ο λεπτό, ο Ποντένσε έκανε τρομερή ενέργεια από τα δεξιά, γύρισε στον Φορτούνη, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν ήταν δυνατό και ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Στο 62’ το σουτ του Μπουχαλάκη πέρασε άουτ και δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Φορτούνη από το ύψος της περιοχής χτύπησε στον Χασάν και πέρασε άουτ.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δεν σταμάτησε να… πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 73’ το σουτ του Ποντένσε κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 74’ ο Μεριά έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν πήρε την κεφαλιά από το φάουλ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το ματς ήταν… μονότονο στα τελευταία λεπτά, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να αμυνθεί. Όμως, στις φορές που οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν με αξιώσεις κοντά στο γκολ ήταν… άτυχοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η φάση του 83ου λεπτού, όταν ο Φετφατζίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Χασάν, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στο 90’ ο Χασάν έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 97ο λεπτό, ο Αιγύπτιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια, όταν το σουτ που έκανε πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη 1-0 και να φεύγει με το «διπλό» από το ντέρμπι.

OlympiacosPAOKMesa04

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μεριά, Βούκοβιτς, Μπουχαλάκης (82’ Γκιγέρμε), Καμαρά, Φορτούνης (82’ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69’ Γκερέρο), Χασάν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (84’ Τόσκα), Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας (58’ Ζάμπα), Μπίσεσβαρ, Λημνιός (72’ Βέρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς.