Και μη χειρότερα η Εθνική-ήττα με κάτω τα χέρια

Τραγική εμφάνιση στο Τάμπερε έφερε ήττα μόνο με 2-0

Μετά το ματς με την Ουγγαρία όλοι συμφώνησαν πως «η Ελλάδα ήταν κακή αλλά κρατάει τη νίκη». Κόντρα στη Φινλανδία η Ελλάδα παρουσιάστηκε ακόμα χειρότερη! Γλίτωσε πάντως από διασυρμό στο Τάμπερε και ηττήθηκε μόνο με 2-0 από τους Φνλανδούς που εξασφαλίζουν εκτος απρόόπτου την πρωτη θέση στον 2ο όμιλο της League C του Nations League.

Το σχήμα με τα τρία «δεκάρια» στο οποίο επιμένει ο Μίκαελ Σκίμπε για μία ακόμη φορά  δεν… περπάτησε. Κι ας προέκυψε τραυματισμός-δώρο του καλύτερου παίκτη των Φινλανδών στο 12’. Ο Πούκι βγήκε νοκ άουτ, αλλά η Εθνική δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο ημιχρονο.  Σαν μην έφτανε το γεγονός πως επιθετικά η Ελλάδα δεν είχε δημιουργία το δεύτερο ημίχρονο έφερε… σοκ. Ο Παπασταθόπουλος τέθηκε εκτός με διάστρεμμα και αντικαστάθηκε από τον Τζαβέλλα ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στη φάση που δεχτήκαμε το γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης με το κοντινό πλασέ του Σόιρι. Σε ανεπιτυχή προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι, δυσκόλεψε τον Μανωλά, ο οποίος έκανε κάτι σαν τακουνάκι για να διώξει, η μπάλα στρώθηκε στον Σόιρι και με πλασέ έκανε το 1-0.

 

Η αντίδραση της Εθνικής δεν ήρθε ποτέ  και η Φινλανδία μας «σκότωσε» στο 90’ με τον Καμαρά να διαμορφώνει το τελικό 2-0 και  να φέρνει ξεκάθαρα πλέον με την πλάτη στον τοίχο τον Σκίμπε. Ο Γερμανός είναι υπ’ ατμόν έπειτα από το ναυάγιο στο Τάμπερε και αναμένονται εξελίξεις.

Βαθμολογικά η Φινλανδία έκανε το «4στα4», έφτασε στους 12 βαθμούς, ενώ η Εθνική έμεινε στους 6 και θα χρειαστεί πολλά θαύματα μαζί για να καταφέρει να τερματίσει πρώτη.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χράντετσκι, Ραϊτάλα, Τοΐβιο, Αραγιούουρι, Ούρονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ, Σόιρι (87′ Πίρινεν), Τουόμινεν (91′ Καργιαλάινεν), Πούκι (12′ Σκράμπ)

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας , Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (46′ Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Τζιόλης, Ζέκα, Μπακασέτας (55′ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Πέλκας (72′), Μήτρογλου

Στο άλλο ματς του ομίλου, Εσθονία και Ουγγαρία ήρθαν ισόπαλες με το εντυπωσιακό 3-3 στο Ταλίν.Επόμενο παιχνίδι για την Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, εντός έδρας πάλι με την Φινλανδία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

 
1. Φινλανδία 12 (5-0)
2. Ελλάδα 6 (3-4)
3. Ουγγαρία 4 (5-6)
4. Εσθονία 1 (3-6)