«Καθάρισε» ο Παναιτωλικός-Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου

Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-1

 

 

Ο Πανιώνιος πέτυχε σημαντική νίκη επί του Άρη, καθώς οι κυανέρυθροι επικράτησαν της ομάδας της Θεσσαλονίκης με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε στους Νεοσμυρνιώτες τρεις πολύτιμους  βαθμούς, πέτυχε ο Ντομίνγκεζ με κεφαλιά στο 41′.  Ο Πανιώνιος δεν ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του ήταν όμως πιο ουσιώδης και στο πρώτο μέρος που το ματς ήταν μοιρασμένο, εκμεταλλεύθηκε μία από τις λίγες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.  Αντιθέτως ο Άρης, ο οποίος μετά το 60′  κυριάρχησε απόλυτα, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ καμία από τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, η μία εκ των οποίων ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Γιουνές.

Αρκετά καλός ρυθμός χωρίς όμως πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες είχαμε στο πρώτο μέρος. Ωστόσο ο Πανιώνιος (εστω και χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση) ήταν πιο ουσιαστικός, πιο απειλητικός και εκτός και εν τέλει εκείνος που κατάφερε να εκμεταλλευθεί τα λάθη του αντιπάλου του. Και η αλήθεια είναι ότι οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε αρκετά, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά κυρίως στη μεσαία γραμμή όπου δεν υπήρχε η κατάλληλη συνεργασία ανάμεσα στους Σιώπη, Μπάσα και Ματίγια.

Ετσι δεν ήταν λίγες οι φορές που οι κυανέρυθροι έφταναν με αξιώσεις έξω από την περιοχή με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Σπιριντόνοβιτς, Μασούρα και Τσιλούλη

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη για τους γηπεδούχους φάση του 14ου λεπτού. Από λάθος του Μπάσα στη μεσαία γραμμή, ο Σπιριντόνοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, σούτατρε δυνατά με τον Κουέστα να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.

Μετά το 20λεπτο ο Άρης κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο έπαιζε κυρίως… παράλληλο ποδόσφαιρο αδυνατώντας να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Ναι μεν Γκάμα και Γκαρσία είχαν ωραίες ατομικές ενέργειες και κάποια σουτ, ωστόσο γενικότερα οι κίτρινοι (παρότι έφταναν στην αντίπαλη περιοχή) δεν είχαν την κάθετη πάσα ή την αστίστ που θα δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις προς την αντίπαλή εστία.

Προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Πανιώνιος άρχισε και πάλι να κερδίζει είτε στημένα είτε να πατάει στην περιοχή των Θεσσαλονικέων και έτσι κάπως ήρθε το γκολ στο 41’. Ο Ντομίνγκες κέρδισε… όλη την άμυνα του Άρη μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς από αριστερά και με κεφαλιά έγραψε το 1-0 στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα και στη συνέχεια στα δίχτυα.

«Μονόλογος» μετά το 60’ για τον Άρη

Στα πρώτα όμως περίπου 20 λεπτά η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης δεν άλλαξε πολύ. Ο Αρης αδυνατούσε να φτιάξει καλές επιθέσεις, αδυνατούσε να πατήσει στην περιοχή και γενικά να δώσει την εντύπωση ότι ελέγχει το ματς.

Αντιθέτως ο Πανιώνιος, παίζοντας έξυπνα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων κυρίως με ήταν και πάλι πιο απειλητικός, φλερτάροντας με το γκολ στο 51’ και 58’και το 60’ με τον ιδιαίτερα κινητικό Ντουρμισάι.

Δοκάρι και μεγάλες ευκαιρίες για τους κίτρινους

Μετά το 65’ πάντως ο Αρης πήρε ξεκάθαρα τον έλεγχο του ματς, έχοντας σαφώς περισσότερη κίνηση, φαντασία και κάποιους καλούς συνδυασμούς. Ετσι πίεσε έντονα τους γηπεδούχους οι οποίοι πλέον είχαν κλειστεί μαζικά στην άμυνά τους και άρχισε να παίζει πιο ορθολογικά. Έτσι μέσα διάστημα τριών λεπτών οι κίτρινοι άγγιξαν δύο φορές την ισοφάριση, η πρώτη στο 68’ με μια κεφαλιά του Γιουνές στο δοκάρι και η άλλη στο 70’, με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάμα από πλάγια αριστερά από την οποία η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Κότνικ.

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος (86’ Οικονομίδης), Τσιλούλης (83’ Σταυρόπουλος), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (75’ Μανθάτης), Ντομίνγκεζ, Ντουρμισάι.
Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Μενέντεθ, Δεληζήσης, Μάβραϊ, Τζανακάκης (55’ Κωνσταντινίδης), Σιώπης, Ματίγια (77’ Μαρτίνες), Μπάσα (45’ Σόουζα), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές.

 

Ο Παναιτωλικός πέτυχε σπουδαία και δίκαιη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-1, σ’ ένα παιχνίδι που η ομάδα του Αγρινίου κυριάρχησε και είχε ευκαιρίες (μεταξύ των οποίων και χαμένο πέναλτι). Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ειδικά μετά το εικοστό λεπτό αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως χρειάστηκαν την βοήθεια της τύχης στο πρώτο γκολ που πέτυχαν στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους.

Ο Παναιτωλικός είχε όπως προαναφέραμε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, κυκλοφόρησε την μπάλα έχοντας την κατοχή ενώ από την άλλη πλευρά ο Λεβαδειακός προσπάθησε ν’ απειλήσει τους γηπεδούχους με αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο μέρος τελείθωσε με την ομάδα του Αγρινίου να έχει κατοχή μπάλας 72%. Ο Παναιτωλικός πίεσε τους Βοιωτούς, για να βρει το γκολ και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αγρινίου ανέβασε αισθητά την απόδοση της μετά το εικοστό λεπτό του παιχνιδιού.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν κόντρες για να «πληγώσουν» τον Παναιτωλικό, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Απίστευτο γκολ του Έρικσον

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Αγρινίου, καθώς ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στο 49’, με γκολ που δεν τα βλέπει εύκολα κάποιος. Αυτό γιατί ο Ζησόπουλος προσπάθησε ν’ απομακρύνει την μπάλα, αυτή χτύπησε στο κεφάλι του Έρικσον και πήγε στα δίχτυα του Επασί.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Μοράρ στο 59’ και κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μοράρ έχασε πέναλτι (δοκάρι) στο 63’ ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για τον Λεβαδειακό στο 64’, όταν οι Βοιωτοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νανγκίς. Το μόνο που κατάφερε ο Λεβαδειακός ήταν να μειώσει στο 86’ με γκολ του Σαβαντογκό.

 

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Μαλής, Ρότσα, Έρικσον, Πάουλο, Μάζουρεκ (66’ Ουίλιαν), Μοράρ, Ντίας (84’ Μανά), Καμαρά (77’ Λουσέρο).

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (65’ Όμο), Σουμπίνιο (65’ Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι (75’ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Νανγκίς.