Θερμή υποδοχή στον Μπαγλατσάκο

Συγγενείς και φίλοι τον αποθέωσαν στην συνοικία του

Μετά τον θρίαμβο του στο WLF της Κίνας ο Στέφανος Μπαγλατσάκος επέστρεψε για ολιγοήμερη ξεκούραση στα πάτρια εδάφη και η οικογένεια του το επεφύλαξε θερμή υποδοχή στα όρια Αγίας Μονής – Αμπελακίων.

Το σκηνικό στήθηκε στον «Μάγειρα» με τον ιδιοκτήτη του Κώστα Γεραγόρη να δίνει ρέστα και στον οργανωτικό αλλά και στον γαστριμαργικό τομέα.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής ο αθλητής του kick boxing έφτασε στον χώρο συνοδευόμενος από τον πρώτο του προπονητή Φώτη Γεωργόπουλο και έγινε δεκτός από την οικογένεια του, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, την Δημοτική Σύμβουλο Έφη Λεβέντη, συγγενείς και φίλους.

Ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία του παλιού ποδοσφαιριστή Βασίλη Σκούτα ο οποίος ήταν προπονητής του Στεφανου όταν έπαιζε ποδόσφαιρο.

Έξω από το μαγαζί είχε αναρτηθεί πανό που έγραφε «Καλώς όρισες Στέφανε πρωταθλητή» ενώ η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα που έριξε ο Μάγειρας!

  

Ο Στέφανος Μπαγλατσάκος με τους γονείς του

Μπαγλατσάκος: «Ευγνώμων για την αγάπη των συμπολιτών μου»

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Στέφανος Μπαγλατσάκος από την θερμή υποδοχή: «Πραγματικά αυτό που συνέβη δεν το περίμενα. Νιώθω πολύ περήφανος που κατάγομαι και είμαι απ’ αυτήν την πόλη. Νιώθω ευγνώμων για την αγάπη που μου δίνουν οι συμπολίτες μου. Έχω πολύ δρόμο ακόμη, κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε».

Για τις καθημερινές θυσίες που καταβάλλει είπε: «Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο αλλά αν αγαπάς κάτι πάρα πολύ τα αφήνεις όλα στην άκρη και τις δυσκολίες δεν τις βλέπεις. Αυτή είναι πλέον η καθημερινότητα μου και δεν βλέπω δυσκολίες. Μέσα στο ριγκ χρειάζεται ψυχή, αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα και ειδικά εμείς οι Έλληνες έχουμε πολύ ψυχή».

Αφού τόνισε ότι στα άμεσα σχέδια του είναι να αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις σε Ολλανδία και Ιαπωνία αναφέρθηκε στον αγώνα της Κίνας όπου νίκησε τον Κινέζο πρωταθλητή: «Ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, πολύ σκληρός, με δυνατά πόδια  και αγωνιστήκαμε σε τρεις γύρους των τριών λεπτών. Ήμουν όμως πολύ καλά προπονημένος, η αντοχή μου ήταν πολύ καλή, τον πίεζα συνέχεια, ήμουνα μπροστά στα σημεία και έτσι κέρδισα το παιχνίδι

Γεωργόπουλος: «Ο Στέφανος είναι διαμάντι»

Ο πρώτος του προπονητής Φώτης Γεωργόπουλος ήταν ιδιαίτερα περήφανος και αυτός: «Είμαι και εγώ πολύ συγκινημένος. Από την μέρα που έφυγε ο Στέφανος για τη Αθήνα δεν έχουμε πάψει στιγμή να μιλάμε στα τηλέφωνα. Προσπαθώ να τον στηρίζω όσο μπορώ από εδώ που βρίσκομαι όπως τον στηρίζουν και όλοι οι Τρικαλινοί. Οι θυσίες είναι πολλές, αντέχει το θέλει πολύ και θέλει να φτάσει στην κορυφή και είμαι βέβαιος ότι θα φτάσει στην κορυφή. Είναι ένα διαμάντι, ένας πολύ καλός χαρακτήρας»

Μαμά Μπαγλατσάκου: «Ιδιαίτερο παιδί ο Στέφανος»

Επί των τιμών στην ξεχωριστή βραδιά ήταν και η μητέρα του Στέφανου Μπαγλατσάκου που δήλωσε: «Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα που νιώθω αυτή τη στιγμή. Ο Στέφανος είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό παιδί και αυτό φάνηκε από το νηπιαγωγείο. Η ζωή του είναι ο αθλητισμός, ξεκίνησε παίζοντας ποδόσφαιρο και κατέληξε στο kick boxing το οποίο αγαπά και παλεύει γι’ αυτό. Σαν μάνα θέλω να πω ότι είναι καλό να εμπιστευόμαστε τα όνειρα των παιδιών μας, να τα αφήνουμε ελεύθερα, να ανοίγουν τα φτερά τους, να κυνηγούν τα όνειρα τους γιατί μόνο τότε θα είναι πραγματικά ευτυχισμένα και θα είμαστε και εμείς ως γονείς πραγματικά ευτυχισμένοι»

Ως κλασσική ελληνίδα μάνα αποφεύγει να δει τα παιχνίδια του Στέφανου ζωντανά εξηγώντας το γιατί: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για μία μαμά να το βλέπει αυτό και έχω φροντίσει να μην έχω δει μέχρι σήμερα κανέναν αγώνα του ζωντανά. Βλέπω τους αγώνες σε βίντεο. Θεωρώ ότι αν δω το παιδί μου εκείνη την ώρα στο ριγκ ίσως πάω να το βοηθήσω!»

Παπαστεργίου: «Η πόλη τραβάει μπροστά»

Στην υποδοχή ήταν και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου που σημείωσε: «Η πόλη τραβάει μπροστά και ο αθλητισμός τραβάει μπροστά. Η μία επιτυχία φέρνει την άλλη. Μπράβο στον Στέφανο με την οικογένεια του οποίου μας συνδέει μία πολύ παλιά φιλία. Χαίρομαι επίσης που όλη η γειτονιά ήταν εδώ, ο πρώτος του προπονητής στο ποδόσφαιρο, οι προπονητές του στο Kick boxing. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές και να τις κάνουμε ακόμη καλύτερες».

Ο Στέφανος Μπαγλατσάκος με τον προπονητή του στο ποδόσφαιρο Βασίλη Σκούτα

Άνθρωπος – ορχήστρα ο Μάγειρας φρόντισε για όλα!!!