Επεισόδιο με Γαλιατσάτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Ο Ελληνας αθλητής παραφέρθηκε, μετά  2η προσπάθεια

Με δυσάρεστο τρόπο, η Ελλάδα τράβηξε τα βλέμματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες στην Άρση Βαρών. Ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος που αγωνίστηκε στα 85κ. ακυρώθηκε στο αρασέ, καθώς είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 150κ.
Ο Ελληνας αθλητής παραφέρθηκε, με αφορμή την 2η προσπάθεια που επιχείρησε. Παρά το γεγονός ότι σήκωσε τα κιλά και οι τρεις κριτές έδειξαν ότι είναι έγκυρη, αλλά η κριτική επιτροπή την θεώρησε ομόφωνα άκυρη, επειδή άφησε την μπάρα πριν ανάψει το «πράσινο» φως. Ο νεαρός αθλητής πάνω στην ένταση του αγώνα παραφέρθηκε και πήγε στην κερκίδα όπου ζήτησε από τον σωματειακό του προπονητή, που παρακολουθούσε τους αγώνες ως φίλαθλος, να κάνει ένσταση στην γραμματεία.
Όπως είναι γνωστό δεν μπορούσε να γίνει ένσταση (σ.σ. δεν υπάρχει ένσταση στην Άρση Βαρών) και έτσι επικυρώθηκε η απόφαση και αποκλείστηκε ο αθλητής. Ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι του έκλεψαν το Ολυμπιακό μετάλλιο, καθώς είχε σηκώσει τα κιλά, ενώ παραδέχεται ότι η αντίδρασή του δεν «ήταν η καλύτερη, αλλά εκείνη την στιγμή δεν είχα άλλη επιλογή». «Δεν ήταν η αντίδρασή μου η καλύτερη. Εδειξα έναν άλλο χαρακτήρα, αλλά εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Ηταν η μόνη μου επιλογή», δήλωσε ο ίδιος. Πηγή: www.lifo.gr