Βήμα πρόκρισης ΟΦΗ με χατ-τρικ Αραβίδη

Ο ΟΦΗ νίκησε 3-0 τη Νίκη Βόλου στο “Γεντί Κουλέ”

ετσι κι αλλιώς ήταν μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου, καθώς τις ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες (Super League – Γ’ Εθνική). Η ομάδα της Κρήτης επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κι επικράτησε 3-0 κόντρα στην αντίστοιχη της Θεσσαλίας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Αραβίδη.

Μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο δεύτερος κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε από τον Ντινιωτάκη μετά από φάση διαρκείας εντός περιοχής. Ο πρώτος ανέλαβε την εκτέλεση στο αμέσως επόμενο λεπτό (3′) κι ευστόχησε, ανοίγοντας το σκορ.

Σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΟΦΗ, ενώ γενικά βρήκε δίχτυα μετά από 572 ημέρες. Τελευταία φορά είχε σκοράρει στις 6 Απριλίου του 2017. Κατά σύμπτωση πάλι επί κρητικού εδάφους. Φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ, είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ της νίκης (0-2) επί του Πλατανιά στο 67ο λεπτό.

Η ομάδα της Μαγνησίας δεν μπορούσε ν’ απειλήσει, ψάχνοντας τον Βουκομάνοβιτς που ήταν απελπιστικά μόνος στην κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμά τους σε 2-0 με τον ίδιο παίκτη. Και πάλι ο Θανάσης Ντίνας του έδωσε την ευκαιρία. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς, εκτέλεσε το κόρνερ κι ο 31χρονος φορ με γυριστή κεφαλιά σκόραρε ξανά.

Ο Χρήστος Αραβίδης, όμως, επιφύλαξε, χατ-τρικ. Στο 85ο λεπτό ο Ντινιωτάκης τράβηξε τον Νοικοκυράκη εντός περιοχής, τον ανέτρεψε και υπέπεσε σε πέναλτι. Ανέλαβε ξανά την εκτέλεση, ευστόχησε εκ νέου. Έτσι διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-0) και πέτυχε χατ-τρικ.

Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο του μετά τις 26 Ιανουαρίου 2015 (με την ΑΕΚ και πάλι), δηλαδή μετά από 1373 ημέρες. Ο “Όμιλος” έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ασφαλέστερη εκτίμηση για την τύχη του ομίλου θα γίνει μετά και το ματς της Κέρκυρας με την Ξάνθη (1/11, 15:00).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου

ΟΦΗ – Νίκη Βόλου 3-0 (3′ πεν., 30′, 87′ πεν, Αραβίδης)

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου

Κέρκυρα – Ξάνθη (15:00)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

Κέρκυρα – ΟΦΗ

Νίκη Βόλου – Ξάνθη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. ΟΦΗ 4 (3-0)

2. Κέρκυρα 3 (1-0)

3. Ξάνθη 1 (0-0)

4. Νίκη Βόλου 0 (0-4)