Τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στο Διηπειρωτικό Κύπελλο στίβου

Στεφανίδη, Παπαχρήστου και Τεντόγλου  με την ομάδα της Ευρώπης

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου τον περασμένο Αύγουστο η Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), η Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) και ο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) προαλείφονται για τη συμμετοχή τους στο Διηπειρωτικό Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στην Οστράβα το Σαββατοκύριακο (8-9 Σεπτεμβρίου).

Στην Τσεχία θα ταξιδέψουν και οι προπονητές Γιώργος Πομάσκι και Μίτσελ Κρίερ, προκειμένου να είναι κοντά στις προσπάθειες των αθλητών τους. Στη διοργάνωση μετέχουν τέσσερις μικτές ομάδες: της Ευρώπης (στην οποία ανήκουν και οι εκπρόσωποι της Ελλάδας), της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Σε κάθε αγώνισμα θα πάρουν μέρος δύο αθλητές και αθλήτριες από κάθε ήπειρο, ενώ κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δύο “τζόκερ” (έναν άντρα και μία γυναίκα) για την καθεμία από τις αγωνιστικές ημέρες. Ο αρχηγός κάθε ομάδας είναι αυτός που θα αποφασίζει το αγώνισμα στο οποίο θα τοποθετηθεί ο τζόκερ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν και στον τρόπο που θα διεξαχθούν τα ριπτικά αγωνίσματα καθώς και τα οριζόντια άλματα. Στον πρώτο γύρο μετέχουν όλοι οι αθλητές, ενώ μετά την τρίτη προσπάθεια συνεχίζουν οι καλύτεροι από κάθε ήπειρο (και όχι οι τέσσερις καλύτεροι). Μετά την τέταρτη προσπάθεια συνεχίζουν οι δύο καλύτεροι, ενώ ο νικητής θα προκύπτει στο πέμπτο και τελευταίο άλμα.

Παράλληλα η IAAF επέλεξε να επαναφέρει τον αποκλεισμό στα 3.000μ και 3.000μ στιπλ, κανονισμό που εφάρμοσε δοκιμαστικά και η ΕΑΑ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ομάδων, πριν αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, ο τελευταίος αθλητής ή αθλήτρια που θα περνά τη γραμμή του τερματισμού, μετά τις τρεις πρώτες στροφές, θα αναγκάζεται να σταματήσει. Με τον τρόπο αυτό θα τερματίσουν μόνο τέσσερις από τους οκτώ που θα πάρουν θέση εκκίνησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.