Βασιλακόπουλος: «Οι ατζέντηδες θα κρίνουν αν θα είναι στο Παγκόσμιο ο Αντετοκούνμπο»

Εκανε λόγο για… κυριαρχία των ατζέντηδων στο παγκόσμιο μπάσκετ

 

αυτά τα παιδιά τα περισσότερα έχουν βγει μέσα από τις Εθνικές ομάδες. Είδατε τη δήλωση του Σλούκα που είπε ότι παίζει από δέκα ετών στις Εθνικές ομάδες και δεν μπορεί να τις εγκαταλείψει ποτέ. Αυτά τα παιδιά αισθάνονται αυτή την εθνική υποχρεώση να είναι πάντα παρόντες, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφοροι που δεν τους επιτρέπουν. Για παράδειγμα, η Φενερμπαχτσέ δεν επέτρεψε πρόσφατα στο Σλούκα να έρθει να παίξει. Για εμένα είναι αδιανόητο τέτοιοι παίκτες να μη βρίσκουν θέση στο ελληνικό μπάσκετ», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ στον «FAIR PLAY FM 96,1», προτού απαντήσει στο αν νιώθει δικαιωμένος με την επιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου, λέγοντας:

«Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Δε γίνεται να διαιωνίζουμε τα θέματα, να τα αφήνουμε να… σαπίζουν. Υπάρχει ένας αριθμός προπονητών που κινούνται στο ίδιο επίπεδο. Τον επιλέξαμε. Δε γίνεται να μένουμε συνεχώς σε… μύθους».

Σχετικά με τους νεαρούς παίκτες που δεν παίρνουν πολλά λεπτά συμμετοχής στους συλλόγους τους, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε: «Ο Χαραλαμπόπουλος έχει βγει και καλύτερος παίκτης σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφήβων και δεν μπορεί να βρει θέση στο ελληνικό μπάσκετ. Πολλοί  με ρωτάνε για αυτό το παιδί. Και δεν είναι μόνο αυτός. Οι ομάδες, επειδή κάποιοι παίκτες λείπουν στις Εθνικές ομάδες, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν νέα παιδιά. Για παράδειγμα χθες αναδείχθηκε στην ΑΕΚ ο Μωραΐτης, ο οποίος είναι σε όλες τις Εθνικές ομάδες, είναι ένας σπουδαίος παίκτης και δε βρίσκει θέση στην ομάδα του κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Φέτος μας ζητήσανε να αυξήσουμε τους έξι ξένους και να τους κάνουμε επτά και τους είπαμε ότι δε γίνεται.  Στο τέλος… θα θέλουν δώδεκα ξένους. Είναι το… ετοιματζίδικο αυτό και αυτό το λέμε ελληνικό μπάσκετ… Το ελληνικό μπάσκετ είναι αυτό που αγωνίστηκε χθες κι έκανε το 8/8».

Για τους Έλληνες διεθνείς: «Είμαστε πολύ κοντά με τα παιδιά αυτά που έρχονται και εκπροσωπούν το ελληνικό μπάσκετ και μάλιστα αισθάνονται την υποχρέωση να το εκπροσωπήσουν. Η Ελλάδα για τέταρτη συνεχή φορά μετέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι μία παγκοσμίως αποδεκτή δύναμη. Στα ανώτατα κλιμάκια, πλέον, συζητείται έντονα».

Για αυτούς που δημιουργούν πρόβλημα στο παγκόσμιο αθλητικό κίνημα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε: «Σήμερα το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα το διακινούνε εταιρείες που μετέχουν μέσα μεσίτες, οι ατζέντηδες και διάφορα άλλα επαγγέλματα, όπως προπονητές αλλά και συνάδελφοί σας (σ.σ. δημοσιογράφοι). Δε μιλάω μόνο για το μπάσκετ. Οι εταιρίες των ατζέντηδων διακινούν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα. Είναι ντροπή…».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και για την προοπτική της παρουσίας του σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, τονίζοντας: «Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Δε θέλω να πω κάτι το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Εννοείται ότι τον θέλουμε. Σας είπα ποιοι… διακινούν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα. Και το θέμα του Αντετοκούνμπο είναι θέμα ατζέντηδων. Πρόκειται για ένα παρασιτικό επάγγελμα. Πλέον βάζουν και κάποιους συναδέλφους σας κι έχουν και φωνή στα ΜΜΕ και δίνουν και μαθήματα. Είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα του Αντετοκούνμπο. Ελπίζω να κατανοήσει ότι χάρη σε αυτή τη χώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ και πρωταγωνιστεί».

Τέλος, έδωσε το δικό του μήνυμα στα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ και τους γονείς τους, λέγοντας: «Να μην ανησυχούν γιατί το ελληνικό μπάσκετ πάντα θα υπάρχει και πάντα θα πρωταγωνιστεί. Και τονίζω… το ελληνικό μπάσκετ, όχι… το μπάσκετ στην Ελλάδα. Τα παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν, δεν πρόκειται να αδικηθούν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.