Πήρε πρόκριση από το πρωτο ματς ο ΟΣΦΠ

1954792Με γκολ και καταπληκτικό θέαμα to ματς  του Ολυμπιακού

Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση οι Πειραιώτες επικράτησαν εύκολα με 4-0 της Λουκέρνης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ουσιαστικά βρίσκονται με το ένα πόδι στον γύρο των πλέι οφ του Europa League. Απόλυτοι πρωταγωνιστές οι Χριστοδουλόπουλος και Γκερέρο με 2 γκολ έκαστος.

Μόλις από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ποντένσε, με το σουτ του να κόβεται από την άμυνα.

Στο 8′ ήταν η σειρά του Καμαρά να σουτάρει, όμως το σουτ του ήταν πολύ άστοχο και η μπάλα πέρασε άουτ.

Το σκορ ευτύχησε να ανοίξει στο δεκάλεπτο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος όταν μετά από κόρνερ του Τσιμίκα ο 31χρονος με κεφαλιά «ψαράκι» έκανε το 1-0 και «άνοιξε» λογαριασμό με τα ερυθρόλευκα.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και από νέο κόρνερ απείλησε με τον Μιράντα, όμως η μπάλα πήγε ψηλά άουτ.

Το πρώτο σουτ για τους φιλοξενούμενους έκανε ο Άρτερ μετά από λάθος του Μιράντα, ωστόσο η άμυνα των «ερυθρόλευκων» αποσόβησε τον κίνδυνο.

Πάνω που οι Ελβετοί ξεκίνησαν να ξεκίνησαν να «ξεθαρρεύουν» ο Χριστοδουλόπουλος «χτύπησε» ξανά. Ένα λάθος της ελβετικής άμυνας στο 33′ έβγαλε τον Έλληνα διεθνή σε θέση βολής και αυτός με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ποντένσε έβγαλε υποδειγματική πάσα στον Φορτούνη μέσα στην καρδιά της περιοχής, αυτός μοίρασε στον «ξεχασμένο» Γκερέρο και ο Ισπανός προ κενής εστίας έκανε το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση των παικτών του Μαρτίνς παρέμεινε ψηλά. Στο 55′ άγγιξε το γκολ με το φάουλ του Φορτούνη, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σάλβι.

Ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Μιράντα πέρασε μόλις άουτ μετά από κακή εκτίμηση της άμυνας των Ελβετών.

Στο 70′ ο Φορτούνης πέρασε σαν σταματημένο τον Γκβίλια, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Το 4-0 έγινε τελικά από τον Γκερέρο στο 84′ με υπέροχο πλασέ, σε φάση που ξεκίνησε από το πείσμα και τη πίεση του Μιράντα.

Πλέον ο Ολυμπιακός «κοιτάζει» στις 16/8 και τη ρεβάνς στην Ελβετία.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία)

Κίτρινες Κάρτες: 16′ Καμαρά, 61′ Μπουχαλάκης – 20′ Σμιντ, 39′ Βόκα, 56′ Σνιούλι

Κόκκινες Κάρτες:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (90′ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Φορτούνης (86′ Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (78′ Βρουσάι), Γκερέρο

Λουκέρνη (Ρενέ Βάιλερ): Σάλβι, Γκρέτερ, Άλβες, Σμιντ, Σβέγκλερ (58′ Βάργκας), Σίντλερ, Γκβίλια, Βότσα, Σνιούλι (58′ Σούλτζ), Ελέκε (74′ Ντεμασάι), Σερπφ