Μοιράζουν λεφτά της ΕΡΤ και σώζουν τις άστεγες ΠΑΕ

Πρωτοφανής εμπλοκή του υφυπουργού Αθλητισμού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

 

Είναι η πρωτοφανής εμπλοκή του υφυπουργού Αθλητισμού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με πολεμοφόδια τα εκατομμύρια της ΕΡΤ, τα οποία μοιράζει αφειδώς σε ποδοσφαιρικές εταιρείες που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα πίστευαν ότι θα έβρισκαν τέτοια τηλεοπτικά συμβόλαια που τους υποσχέθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης!

Επί του θέματος έχουν γίνει πολλές αναλύσεις, ακόμη και to10.gr κάλυψε όλες τις πτυχές της «συμφωνίας» της κυβέρνησης με τις τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ.

Εκεί που θα πρέπει να εστιάσουμε πια, είναι στο μέγεθος του σκανδάλου. Και για να το καταδείξουμε θα παραθέσουμε μερικά στοιχεία, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας ήταν σε διαπραγματεύσεις με το συνδρομητικό κανάλι για τη συνέχιση της κεντρικής διαχείρισης και την επέκταση της συμφωνίας. Τότε η Nova είχε προτείνει μείωση του αντιτίμου στα 30 εκατ. ευρώ, ενώ οι ΠΑΕ ήθελαν 2-3 εκατ. ευρώ παραπάνω.

Στο παζάρι εμφανίστηκε και η ΕΡΤ. Ιδιοι εμπλεκόμενοι υπουργοί και υφυπουργοί, ίδια τα μεγαλοστελέχη και του ραδιομεγάρου. Τι πρότειναν πέρυσι; Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου που ουδέποτε διαψεύστηκαν η ΕΡΤ πρότεινε 2 εκατ. ευρώ για 30 αγώνες, έναν κάθε αγωνιστική.

Μάλιστα από αυτούς τους 30 αγώνες που θα μετέδιδε η ΕΡΤ αν γινόταν αποδεκτή η πρότασή της για αντίτιμο μόλις 2 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβάνονται τρία ντέρμπι, 11 εντός έδρας αγώνες των τεσσάρων «μεγάλων» και συνολικά 16 εντός έδρας αγώνες των ομάδων που εφέτος έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο!

Να σημειώσουμε ότι με αυτά τα 2 εκατ. ευρώ που πρότεινε πέρυσι τέτοια εποχή η ΕΡΤ, θα εξασφάλιζε και τα συνολικά στιγμιότυπα για τις ανάγκες των εκπομπών της με μειωμένο αντίτιμο!

Απλά για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του σκανδάλου… Τελικά πέρυσι λύση δε βρέθηκε και μάλιστα την… ταφόπλακα στις διαπραγματεύσεις έβαλε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λέγοντας ότι «η Σούπερ Λίγκα και η Nova πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να βρεθεί η χρυσή τομή» ξεκαθαρίζοντας ότι η ΕΡΤ είναι «εκτός κουβέντας»…

Αυτά έγιναν πέρυσι. Εφέτος όμως, οι υπουργοί και τα μεγαλοστελέχη της ΕΡΤ μπορεί να μην άλλαξαν, άλλαξε όμως η προσέγγισή τους και η εκτίμησή τους για το προϊόν που μέχρι πρότινος ήταν για… πέταμα.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, με τις κινήσεις των προϊσταμένων υπουργών της κυβέρνησης και φυσικά του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη που «μοιράζει» το χρήμα, ξαφνικά όχι απλώς «αγάπησαν» τις άστεγες τηλεοπτικά ομάδες, τις οποίες πέρυσι δεν υπολόγιζαν καν στα ματς που ήθελαν να μεταδώσει η ΕΡΤ, αλλά σχεδόν τριπλασίασαν την τηλεοπτική αξία των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών εταιρειών!

Οι ίδιοι άνθρωποι, στις ίδιες θέσεις πέρυσι, οι ίδιοι άνθρωποι στις ίδιες θέσεις εφέτος. Αν πέρυσι έδινε η ΕΡΤ μόλις 2 εκατ. ευρώ για 30 αγώνες, η λογική λέει ότι για 100 αγώνες το αντίτιμο θα έφτανε οριακά στα 6,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο δίνουν 17, χωρίς να υπολογίζονται τα… εξτραδάκια. Και μάλιστα τα προσφέρουν για σαφώς υποδεέστερα σε ενδιαφέρον ματς…

Κλείνοντας να παραθέσουμε μερικά γεγονότα που αφορούν τον προ 15ετίας πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο (2004-2009). Το 2011 καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος σε διετή φυλάκιση για την παραγωγή της εκπομπής Olympic Trophy που στοίχισε 1,3 εκατ. ευρώ και δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Επιπλέον. σε μερικούς μήνες, τον Νοέμβριο του 2018, αναμένεται να γίνει η δεύτερη δίκη – κακουργηματικού χαρακτήρα – με πρωταγωνιστή τον ίδιο για την ίδια περίοδο της προεδρίας του στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τον Παναγόπουλο βαραίνουν κατηγορίες απιστίας σε βάρος του δημοσίου για τρεις σημαντικές υποθέσεις και η δίκη έχει αναβληθεί ως τώρα τέσσερις φορές. πηγή το10gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.