Εντυπωσιακός προημιτελικός του Γουίμπλεντον

WimbledonΜυθική ανατροπή του Άντερσον κόντρα στον Φέντερερ

Δυσκολότερος από ότι περίμενε ο Ρότζερ Φέντερερ αποδείχθηκε ο προημιτελικός του Γουίμπλεντον απέναντι στον Κέβιν Άντερσον.

Μετά από έναν αγώνα 4 ωρών και 17 λεπτών ο Νοτιοαφρικανός ήταν αυτός που κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Βρετανικού όπεν.

Αν και ο Ελβετός τενίστας προηγήθηκε με 2-0 σετ, ο Άντερσον έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να ζορίσει τον αντίπαλό του. Το πρώτο σετ ήρθε σχετικά εύκολα με 6-2 στον Φέντερερ, ενώ για την κατάκτηση του δεύτερου χρειάστηκε το τάι μπρέικ (7-5).

Κάπου εκεί ξεκίνησε την αντεπίθεση του 32χρονου, ο οποίος μείωσε αρχικά σε 2-1 κερδίζοντας το τρίτο σετ με 7-5 και στη συνέχεια ισοφάρισε κερδίζοντας το τέταρτο σετ με 6-4.

Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ οι δύο τενίστες έγραψαν «ραψωδία» κερδίζοντας εναλλάξ 22 γκέιμ (11-11). Στο 23ο γκέιμ ο Άντερσον κατάφερε να κάνει το «μπρέικ» και να περάσει μπροστά με 12-11, ενώ λίγο αργότερα ολοκλήρωσε την ηρωική ανατροπή κατακτώντας το σετ με 13-11, αφήνοντας εκτός τον Ελβετό πολυνίκη της διοργάνωσης

Λίγο νωρίτερα ο Νόβακ Τζόκοβιτς κλείδωσε τη συμμετοχή του στα ημιτελικά, επικρατώντας με 3-1 σετ του Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι.

Αυτός θα είναι ο 31ος ημιτελικός Γκραν Σλαμ για τον Σέρβο τενίστα, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα από τον προηγούμενο (2016 US Open).