Παραμένουν οι διαφορές Super League και Βασιλειάδη

Εξακολουθεί να υφίσταται το χάσμα για τον αριθμό των ομάδων

Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν πριν το Δ.Σ. του συνεταιρισμού για την αναδιάρθρωση και συμφώνησαν πως… διαφωνούν.

Οι ομάδες δεν αποδέχονται το “12” ούτε για τη σεζόν 2020-2021, όπως αρχικά είχε φανεί πως θα συμβεί, την στιγμή που ο υφυπουργός αθλητισμού επιμένει να πέσει ο αριθμός των ομάδων από 16 σε 12 σε βάθος διετίας. Ο ίδιος έχει διάθεση να συναινέσει σε πρωτάθλημα 14 ομάδων του χρόνου και δυο λιγότερων από το 2020-21, με τις ΠΑΕ να ζητούν να παγιωθεί ο αριθμός “14”.

Όσο δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό, η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να προχωρήσει και φυσικά δεν ισχύει και η προσφορά των περίπου 270.000.000 ευρώ σε βάθος πενταετίας με σύμπραξη ΕΡΤ και NOVA. Αν δεν υπάρξει λύση, η Λίγκα θα πρέπει να πορευτεί μόνη της και να βρει λύση για τις επτά άστεγες τηλεοπτικά ομάδες, οι οποίες παραμένουν στα… κάγκελα.

Ο υφυπουργός ζητά συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη Λίγκα, προκειμένου να δώσει το “πράσινο φως” για πρωτάθλημα με 14 ομάδες σε ένα χρόνο από τώρα. Με λίγα λόγια, να προβλέπεται πως αν σπάσει η συμφωνία και οι ομάδες δεν μειωθούν σε 12 από το 2020-21, τότε δεν θα ισχύει το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αυτό θέλει να κατοχυρωθεί νομικά, ώστε να προχωρήσει η συμφωνία.

Από την πλευρά τους, οι ομάδες δέχονται τη μείωση κατά το… ήμισυ (δηλαδή μέχρι 14 ομάδες) και όλα τα υπόλοιπα που προτείνει ο υφυπουργός. Το θέμα είναι ότι αν οι συζητήσεις οδηγηθούν σε τέλμα, θα πρέπει να βρεθεί λύση από τον συνεταιρισμό για τις ΠΑΕ που έχουν πρόβλημα ρευστότητας και ζητούν λύση στο τηλεοπτικό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.