H πορεία του Αχιλλέα Αγγελόπουλου

Agelopoulos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφιέρωμα του soccerbase στον παλιό Τρικαλινό άσσο.

Το soccerbase.info επιλέγει κάθε μέρα και ένα διαφορετικό ποδοσφαιριστή και παραθέτει την ιστορία του σε αριθμούς, από την πλούσια βάση δεδομένων του soccerbase.gr. Σήμερα: Αχιλλέας Αγγελόπουλος.

Τα Τρίκαλα εξασφαλίζουν την άνοδο στην Β’ Εθνική και στις 3 Ιουνίου 1995 ο Μιχάλης Φιλίππου ρίχνει στη μάχη του πρωταθλήματος στο παιχνίδι της Ορεστιάδας τον 18χρονο Αχιλλέα Αγγελόπουλο. Στο ξεκίνημα της εποχής Καρατζούνη η ομάδα είχε παλιές καραβάνες που αποσύρονταν, αλλά και νέα παιδιά με υποσχέσεις για το μέλλον. Μαζί με τον Αχιλλέα είναι ο Μανίκας, ο Πράπας, ο Μούτσιος, ο Τσιούκας.
Όλα πάνε καλά για τον ψηλό, γρήγορο και “στεγνό” στόπερ, παίρνει και συμμετοχές στην Β’ Εθνική, παίζει στην Εθνική Νέων, αλλά σε μια προπόνηση έρχεται η ατυχία… Χιαστός!
Χάνει όλη τη σεζόν 96-97, αλλά επανέρχεται την επόμενη και βασικός πια πανηγυρίζει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ το 1999. Η ομάδα υποβιβάζεται και η επόμενη σεζόν είναι πολύ δύσκολη. Βρίσκει στέγη στη Ναύπακτο, αλλά ο υποβιβασμός στα μπαράζ με τον Παναιγιάλειο τον βρίσκει να ξεσπάει στα κλάματα. Στα 24 χρόνια του ανησυχεί για το ποδοσφαιρικό του μέλλον.
Να όμως που η Καλλιθέα τον ξαναγεννά ποδοσφαιρικά. Κάνει εξαιρετικές παρουσίες και πανηγυρίζει την άνοδο της ομάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Εθνική.
Ξεκινάει βασικός, αλλά στις 19 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο έρχεται μια ακόμα άτυχη στιγμή. Τραυματίζεται στη διάρκεια του ματς, αλλά είναι το πρώτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο, και δεν θέλει να κινδυνέψει η θέση του στην ενδεκάδα. Και πάλι χιαστός! Την ώρα που είχε και πρόταση από την Ουντινέζε!
Γυρίζει μετά από 13 ατελείωτους μήνες, αλλά καταφέρνει να γυρίσει δυνατός.
Η Καλλιθέα δεν πάει καλά όμως υποβιβάζεται και το 2006 πηγαίνει στον πολύ καλό τότε Αγροτικό Αστέρα. Ακολουθεί ο Πανθρακικός και μια τρίτη άνοδος στην Α’ Εθνική, με μια τρίτη διαφορετική ομάδα.
Το 2009 παίζει λίγο στον Πιερικό, λίγο στα Τρίκαλα, όπου συμμετέχει σε νέα άνοδο, ακολουθεί πάλι ο Αγροτικός Αστέρας και το 2011 τελευταίος σταθμός του είναι ο Εθνικός Γαζώρου… Και κλείνει την επαγγελματική του καριέρα με μια έκτη άνοδο σε κατηγορία! Εκεί που έμελλε να είναι και καθοριστικός σταθμός στην προσωπική ζωή του, αφού εκεί γνώρισε τη γυναίκα του και έκανε οικογένεια.
Σήμερα η οικογένειά του γεμίζει ευτυχία με δύο παιδάκια, έχει μίνι μάρκετ στις Σέρρες, είναι προπονητής στην ιστορική ομάδα ΑΕ Χρυσού και σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου.

Το soccerbase.gr έχει καταγράψει μια μια τις παρουσίες του  και σας παρουσιάζει την καριέρα του με αριθμούς από το 1995 ως το 2012, που αγωνίστηκε στις Εθνικές κατηγορίες.