Σε φουλ ρυθμούς ο Φορτούνης

31350098_19053327.limghandler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκίνησε ατομική προετοιμασία για να είναι έτοιμος.

Αποφασισμένος να επιστρέψει σε φουλ φόρμα ο Κώστας Φορτούνης, που προπονείται σε φουλ ρυθμούς στον Αγιο Κοσμά με personal trainer τον γυμναστή Γιανίκ Ομπενάουερ, ο οποίος έχει θητεύσει και στη Χόφενχαϊμ

Λέγεται Γιανίκ Ομπενάουερ και πρόκειται για έναν από τους πλέον διακεκριμένους προπονητές fitness της Γερμανίας. Πρωταθλητής στο crossfit και με έντονο παρελθόν στο ποδόσφαιρο, μιας και πριν αποφασίσει να δουλεύει αποκλειστικά προγράμματα personal ήταν ο γυμναστής της Χόφενχαϊμ (από το 2010 ώς το 2013). Ο 47χρονος υπεραθλητής τον οποίο πιθανότατα μπορεί κάποιος να συναντήσει τα επόμενα πρωινά στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά. Εκεί όπου «τυραννά» για καλό σκοπό τον Κώστα Φορτούνη, ενίοτε και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που μπήκε και εκείνος στον… πειρασμό. Ναι, τα «συνεταιράκια» του Ολυμπιακού όχι μόνο ξεκίνησαν δουλειά ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και συντονίζονται πολύ πριν από το πρώτο ραντεβού στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Ολα αυτά με θέα σε μια συνεργασία που αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη σεζόν.

Ο Φορτούνης έχει δουλέψει ξανά με τον Γιανίκ Ομπενάουερ, τον οποίο του σύστησε ο ατζέντης του Πολ Κουτσολιάκος. Τέτοια εποχή, Ιούνιο του ’15, είχε ταξιδέψει στο Μόναχο και παρέα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (επίσης του ίδιου μάνατζερ) ακολούθησαν το σύγχρονο πρόγραμμα προπόνησης του Ομπενάουερ. Τι ακολούθησε, μιας και όλα έχουν τη σημασία τους; Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Η χρονιά που με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα οδήγησε τον Ολυμπιακό σε πράματα και θάματα. Οχι μόνο προσπέρασε κοτζάμ Τσόρι Ντομίνγκες στον δρόμο για την ενδεκάδα, αλλά και έφτασε σε αριθμούς που δεν έχουν προηγούμενο από έλληνα ποδοσφαιριστή (21 γκολ και 17 ασίστ σε 39 συμμετοχές με τους Ερυθρόλευκους).

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Κώστας Φορτούνης έψαξε ξανά τον Ομπενάουερ και τον προσκάλεσε στην Ελλάδα προκειμένου να δουλέψουν και πάλι μαζί. Νιώθει την ευθύνη αλλά και την ιδιαιτερότητα της συγκυρίας, στο πρώτο καλοκαίρι από εκείνο του 2010 που ο Ολυμπιακός δεν είναι πρωταθλητής. Είναι τεράστια η επιθυμία του να επαναφέρει τους Ερυθρόλευκους στην κορυφή. Είναι τεράστια η επιθυμία του να κάνει μια σεζόν… όπως τότε. Καθόλου τυχαίο ότι μίλησε για αυτό και στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, με τον οποίο είναι πλέον σε ανοιχτή γραμμή καθημερινά. Τον Χριστοδουλόπουλο που με τη σειρά του ετοιμάζεται για την πρόκληση της καριέρας του. Εκείνη που θα τον βρει με τα χρώματα που περίμενε να φορέσει από μικρό παιδί.

Ο Φορτούνης ουσιαστικά φέτος αποφάσισε να μην κάνει διακοπές. Πέρα από μερικές ημέρες στο πατρικό του (Καλαμπάκα), δεν έλειψε για άλλο προορισμό από την Αθήνα. Πέρασε περισσότερες από δέκα ημέρες στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη προκειμένου να ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας έπειτα από μια θλάση που κληρονόμησε στον επίλογο της περασμένης σεζόν (εκείνη που έγινε η αιτία για να χάσει το φιλικό της εθνικής ομάδας με τη Σαουδική Αραβία). Εχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες με τον γερμανό προπονητή στον Αγιο Κοσμά, θέλοντας να γεμίσει τις μπαταρίες του. Δεν το λες ακριβώς και συνηθισμένο το μονοπάτι που επέλεξε. Ξαναλέμε όμως ότι η πρόκληση είναι μεγάλη. Εκείνη που θα επαναφέρει τον Ολυμπιακό στη φυσική του θέση, και μάλιστα σε μια χρονιά κατά την οποία οι έλληνες ποδοσφαιριστές δεν θα είναι απλώς η πλειονότητα του ρόστερ, αλλά και εκείνοι που θα αναλάβουν ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης. Με πρώτους φυσικά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Κώστα Φορτούνη. Δύο πρωταγωνιστές που έχουν την ποιότητα να «χαρακτηρίσουν» την επόμενη αγωνιστική εκδοχή των Ερυθρολεύκων.

 

Πριν την προετοιμασία

Ο Γιανίκ Ομπενάουερ θα είναι στην Ελλάδα σχεδόν για μία εβδομάδα ακόμη. Θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα των προπονήσεων Κυριακή – Δευτέρα, ώστε ο Κώστας Φορτούνης να πάρει μερικές ανάσες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας που είναι προγραμματισμένη για τις 15 του μήνα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Για την Ιστορία: αναζητώντας στα social media τον γερμανό προπονητή, θα πληροφορηθεί κανείς ότι είναι ο personal προπονητής του Τζουλιάν Ντράξλερ (Παρί), του Μαξ Μέγερ (Σάλκε) και άλλων σπουδαίων ποδοσφαιριστών του καιρού μας.