Ο Μπρουζούκης μίλησε για το “χαπάκι” 51 χρόνια μετά!

1966

Ο παλιός άσσος μίλησε σήμερα για το περίφημο 0-5.

Με αφορμή την επανεκτύπωση του Φωτός της 13ης Ιουνίου 1966 ο Τάκης Μπρουζούκης (δεύτερος απο αριστερά όρθιος) μίλησε σήμερα στον FM 100 για το περίφημο εκείνο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήρθε στα Τρίκαλα με την συνοδεία 15.000 περίπου φίλων του και ήθελε μόνο την νίκη μέσα στην έδρα των αήττητων εκείνη την σεζόν εντός έδρας “κυανέρυθρων” για να στεφτεί πρωταθλητής.

Για τον φόβο των Ιουδαίων η αποστολή των Τρικάλων βρέθηκε απο την Δευτέρα πριν τον αγώνα στην Κρανιά για μίνι προετοιμασία αλλά και προστασία απο τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής.

Ο Τάκης Μπρουζούκης που αγωνίστηκε σε εκείνο το ματς στο κέντρο της άμυνας του ΑΟΤ είπε: “Είχε πολύ ζέστη εκείνη την μέρα στα Τρίκαλα. Βγήκαμε να κάνουμε ζέσταμα και όταν ξαναμπήκαμε στα αποδυτήρια μας περίμεναν δύο μέλη του ΔΣ της ομάδας. Είχαν μία κανάτα με δροσερό νερό και μας έδωσαν όλους από ένα ποτήρι μαζί με ένα χαπάκι που το έχω ακόμη στο μυαλό μου”.

Ο Μπρουζούκης απέδωσε στο χαπάκι αυτό – όπως και άλλοι συμπαίκτες του σε δηλώσεις τους κατά καιρούς- την καθίζηση στην επανάληψη: “Στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε κανονικά και δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα με τον Ολυμπιακό κρατώντας το παιχνίδι στο 0-0. Στην επανάληψη, και στο ξεκίνημα περνάει ο Βασιλείου τον Κόκκαλη και τρέχω να τον μαρκάρω αλλά τα πόδια δεν με υπάκουγαν. Λέω στον Ζάχο “Μήτσο κάλυψε με δεν με κρατάνε τα πόδια μου” είπα στον Ζάχο για να μου πει και αυτός ότι είχε τα ίδια συμπτώματα όπως και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το χαπάκι έκανε την ζημιά, μείναμε και με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κλαπανάρα και ήρθε το 0-5″.

Ο Τάκης Μπρουζούκης θεωρεί ότι εκείνο το παιχνίδι στιγμάτισε το Τρικαλινό ποδόσφαιρο: “Ακόμη και σήμερα υπάρχουν συνομήλικοι μου που δεν πήγαν ποτέ ξανά στο γήπεδο εξαιτίας εκείνου του αγώνα. Μας στιγμάτισε. Ο κόσμος άρχισε να εγκαταλείπει την ομάδα και αυτό φάνηκε την επόμενη σεζόν που η προσέλευση ήταν αισθητά μειωμένη λόγω του 0-5”.