Νίκη οι Πολωνοί, χαμόγελα οι Γιαπωνέζοι

Group H Japan vs Poland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πέρασαν λόγω καρτών οι Ιάπωνες!

Παρά την ήττα τους με 1-0 από την Πολωνία οι Ιάπωνες κατάφεραν να προκριθούν λόγω… καρτών στη φάση των νοκ άουτ, όπου και θα αντιμετωπίσουν νικητή του 7ου ομίλου (Αγγλία ή Βέλγιο).

Οι Πολωνοί αν και γνώριζαν πως είχαν αποκλειστεί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 4′ ο Προζίτσκι μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά το γύρισμα του προς τον Λεβαντόφσκι έκοψε έγκαιρα ο Γιοσίντα.

Στο 21′ ο Κουρζάβα εκτέλεσε ένα κόρνερ για την Πολωνία, αλλά η κεφαλιά του Γκλικ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Καβασίμα.

Η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 32′ όταν ο Ιάπωνας τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά την δυνατή κεφαλιά του Γκροσίτσκι.

Οι Πολωνοί συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά την προωθημένη μπαλιά του Ζιελίνσκι προς τον Λεβαντόφσκι μπλόκαρε ο Καβασίμα.

Το γκολ για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε τελικά από τον Μπέντναρεκ στο 59′ όταν από μπαλιά του Κουρζάβα ο Πολωνός αμυντικός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Μάλιστα η Πολωνία έφτασε μια ανάσα από το 2-0 στο 74′, αλλά το σουτ του Λεβαντόφσκι μετά τογύρισμα του Γκροσίτσκι πέρασε απελπιστικά άουτ.

Με την Κολομβία να έχει ανοίξει το σκορ στο άλλο παιχνίδι΄, οι Ιάπωνες προκρίνονταν με «καραμπόλα» στα νοκ άουτ. Έτσι αποφάσισαν να κλειστούν στην άμυνά τους και να προκριθούν στην επόμενη φάση με την βοήθεια των Κολομβιανών, όπως και τελικά έγινε.

Διαιτητής: Τζάννυ Σικάζοβε (Ζάμπια)

Κίτρινες κάρτες: 66′ Μακίνο

Κόκκινες κάρτες: –

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Μακίνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Σιμπασάκι, Γκοτόκου Σακάι, Οκαζάκι (47′ Οσάκο), Ουσάμι (65′ Ινούι), Μούτο (82′ Χασέμπε)

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Μπέντναρεκ, Γκλικ, Μπερεσίνσκι, Κουρζάβα (79′ Πέσκο), Κριζόβιακ, Γκοράλσκι, Γεντζέιτσικ, Ζιελίνσκι (79′ Τεοντόρσικ), Λεβαντόφσκι, Γκροσίτσκι