Γιδόπουλος : «Στόχος μου να αγωνιστώ στην Super League”

2864715d82b11150aa3b63b98c691876_XLΟ Νίκος Γιδόπουλος μίλησε στο SDNA για την φετινή πορεία

Hρθε στα Τρίκαλα τον περασμένο Ιανουάριο από τον Ιάλυσο, ωστόσο κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος πραγματοποιώντας παράλληλα καλές εμφανίσεις. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα του ΑΟΤ Νίκο Γιδόπουλο ο οποίος μίλησε στο SDNA την αγωνιστική του εικόνα, τον Μανώλη Αποστολίδη, αλλά και το βήμα παραπάνω στο εξωτερικό.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Αρχικά ξεκίνησε σαν χόμπι. Ξεκίνησα να παίζω στις θέσεις του αμυντικού χαφ και του δεξιού χαφ. Όταν αγωνιζόμουν ως τέρματοφύλακας δεν μου άρεσε αλλά έβλεπα τις ατομικές προπονήσεις και αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον να δοκιμάσω».

Ποιος τερματοφύλακας αποτελεί το ίνδαλμα σου και γιατί;

«Ο Μάνουελ Νόιερ καθώς κατά την άποψη μου είναι ο πιο ολοκληρωμένος τερματοφύλακας και είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους μικρούς».

Στα επτά τελευταία παιχνίδια των Τρικάλων στο φετινό πρωτάθλημα ήσουν βασικός. Περίμενες όταν άρχιζε η φετινή σεζόν ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Στην αρχή της σεζόν ήμουν στον Ιάλυσο, που αγωνιζόταν στην Γ΄Εθνική, αλλά τα Χριστούγεννα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την ομάδα των Τρικάλων και δεν δίστασα να πω το ναι και να επιστρέψω στις επαγγελματικές κατηγορίες και παράλληλα να μου δοθεί η ευκαιρία και να την αξιοποιήσω».

Από την μέχρι τώρα πορεία σου ως τερματοφύλακας υπάρχει κάποια στιγμή, που να σε έχει στιγματίσει;

«Ναι η αλήθεια είναι ότι στο ντεμπούτο μου στην Ζάκυνθο, τα λόγια που μου είπε ο προπονητής μου ο κύριος Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, αλλά και η εμφάνιση μου στο παιχνίδι είναι αυτά που μου έχουν μείνει».

Πόσο σημαντικό είναι για έναν νεαρό τερματοφύλακα να έχει μπροστά του έναν έμπειρο ο οποίος θα τον βοηθά ως προς το να γίνεται καλύτερος;

«Η άποψη μου είναι ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι υπάρχουν και ορισμένα λάθη τα οποία μπορεί να σου τα διορθώσει αλλά και να σε βοηθήσει στο θέμα της ψυχολογίας, στο θέμα του άγχους, αλλά και να σου δώσει κάποια αγωνιστικά tips τα οποία θα σε βοηθήσουν αγωνιστικά μαζί με τις συμβουλές του προπονητή τερματοφυλάκων».

Πέρυσι αγωνίστηκες στην Γ΄Εθνική με τους Μαύρους Αετούς. Τι αποκόμισες από αυτή την χρονιά, το οποίο σε έχει βοηθήσει σημαντικά φέτος;

«Με βοήθησε στο θέμα της εμπειρίας και πιο συγκεκριμένα να αποβάλω το άγχος και να νιώσω ελεύθερος και σίγουρος για εμένα. Παράλληλα εκτός από το αγροτικό μου έκανα και το στρατιωτικό μου κομμάτι».

Τα Τρίκαλα φέτος τερμάτισαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Θα μπορούσε η ομάδα να έχει πάει ακόμα καλύτερα;

«Πιστεύω πως η ομάδα θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα καλύτερα, αν είχε διάρκεια και όχι κάποια σκαμπανεβάσματα που προέκυψαν».

Φέτος είδαμε να αγωνίζονται στην Football League αρκετοί νεαροί τερματοφύλακες. Σιγά – σιγά πιστεύεις ότι οι ομάδες δίνουν ευκαιρίες στους νεαρούς σε ηλικία τερματοφύλακες;

«Πιστεύω ότι οι νεαροί τερματοφύλακες φέτος έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες της Football League, αλά και σε επίπεδο πρωταθλητισμού όπως μας έδειξε ο Στρέζος του ΟΦΗ. Οι ομάδες σιγά – σιγά έχουνα αρχίσει και δίνουν ευκαιρίες αν και θα μπορούσαν να δώσουν πολλές παραπάνω».

Ποιος κατά την γνώμη σου είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας και ποιος ο καλύτερος ξένος τερματοφύλακας;

«Θα πω ο Πασχαλάκης καθώς οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Όσον αφορά τον καλύτερο ξένο τερματοφύλακα αυτός κατά την γνώμη μου είναι ο «αδικημένος» Τερ Στέγκεν»».

Μέσα στην σεζόν πως ήταν οι σχέσεις σου με τον Αποστολίδη; Πόσο σε βοήθησε να ανταπεξέλθεις ψυχολογικά στο ότι στα τελευταία παιχνίδια ήσουν βασικός;

«Η σχέση μου με τον Μανώλη ήταν πάρα πολύ καλή. Σε καθημερινή βάση με τις συμβουλές του με βοήθησε να γίνομαι ακόμα καλύτερος τερματοφύλακας και άνθρωπος. Πιστεύω ότι δικαίως το όνομα του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά, των καλύτερων τερματοφυλάκων της Β΄Εθνικής και πιστεύω ότι είναι τρομερά αδικημένος που δεν βρίσκεται στα «καυτά» ονόματα της Α΄ Εθνικής».

Ποιος είναι ο στόχος σου ως τερματοφύλακας. Θα ήθελες κάποια στιγμή να αγωνιστείς σε ομάδα της Super League;

«Η αλήθεια είναι ότι θέλω να αγωνιστώ στην Super League. Ο στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ ως τερματοφύλακας, αλλά και να κάνω το βήμα παραπέρα στο εξωτερικό εάν το αξίζω».

Φέτος κατάφερες δύο φορές να βρεθείς στην καλύτερη εντεκάδα της Β΄Εθνικής. Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

«Με δύο λέξεις ηθική ικανοποίηση, διότι η δουλειά που κάναμε με τον κύριο Ζαλαώρα φέτος στο β΄ εξάμηνο φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Επίσης είναι και ένα κίνητρο για να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και παράλληλα να βελτιώνομαι».