“Ακτινογραφία” Αλμπάνη από Γιαγιάκο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο προπονητής του στην Δήμητρα/Απόλλων μίλησε στο sportdog.

Είναι από τους προπονητές που δούλεψαν με παίκτες που κάνουν καριέρα σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο λόγος για τον Νίκο Γιαγιάκο, ο οποίος εργάζεται στις Ακαδημίες του «ΑΟ Δήμητρα Απόλλων» στα Τρίκαλα και ανέδειξε παίκτες, όπως ο Φορτούνης, οι αδερφοί Σκόνδρα και ο Αλμπάνης. Για τον τελευταίο ειδικά δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε, ειδικά αυτήν την εποχή που ο 23χρονος έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, καθώς θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.
«Ο Χρήστος ήρθε στις Ακαδημίες μας στην ηλικία των 14 χρονών από τις Υποδομές των Μετεώρων όπου έπαιζε», ήταν η πρώτη ατάκα του Νίκου Γιαγιάκου στο sportdog.gr. Όπως αναφέρει, ο παίκτης εξ αρχής έκανε το μπαμ.

«Έπαιζε με τα δύο πόδια, έδειχνε ότι είναι ποδοσφαιριστής που δουλεύει πολύ το μυαλό του και ότι βάζει μεγάλη αντίληψη στο παιχνίδι του. Φαινόταν ότι διαθέτει προνοητικότητα», επισημαίνει ο Θεσσαλός τεχνικός.

Σε ποια θέση έπαιζε τότε; «Έπαιζε εξτρέμ, δεκάρι, αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Από τότε είχε τα φόντα για να βοηθά σε πολλές θέσεις», αναφέρει ο κόουτς.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Αλμπάνη που τον κάνουν να ξεχωρίζει; «Είναι παίκτης ταχύτατος, μπουκαδώρος και ντριμπλέρ. Στο ένας με έναν δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει και τον αμυντικό και να μην τελειώσει σωστά τη φάση. Το γεγονός ότι παίζει τόσο με το αριστερό όσο και με το δεξί, του δίνει μεγάλη ευχέρεια εκτέλεσης», απαντά.

Ο Νίκος Γιαγιάκος υπογράμισε το γεγονός ότι ο Αλμπάνης είναι «καλό παιδί και αδαμάντινος χαρακτήρας». «Σύνθημα του είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά», λέει για να ενισχύσει τη θέση του, ότι ο παίκτης «τώρα που ήρθε στην ΑΕΚ ο Ουζουνίδης έχει μεγάλη ευκαιρία για να παίξει. Αν δείξει όλα τα χαρακτηριστικά του, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον εμπιστευθεί. Πιστεύω θα την αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία».

Μιλώντας πρόσφατα για τον Αλμπάνη στο sportdog.gr, ο παλαίμαχος της ΑΕΚ και του Απόλλωνα, Μάκης Χατζής, είχε υποστηρίξει, ότι το μόνο μείον του παίκτη είναι ότι μερικές φορές κρατά λίγο περισσότερο τη μπάλα. Είναι λίγο ατομιστής δηλαδή. Ο Νίκος Γιαγιάκος όμως δεν τον θεωρεί αυτό μείον. «Χρειάζονται αυτοί οι παίκτες, οι τεχνίτες που θα κρατήσουν λίγο παραπάνω τη μπάλα και θα ξέρουν τι θα την κάνουν. Τους χρειάζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Αλμπάνης θα σου κάνει την ντρίμπλα, θα σου περάσει τον παίκτη, θα πασάρει ή θα εκτελέσει, με τρόπο που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Εγώ θεωρώ ότι είναι ατού η ευχέρεια που έχει να χειρίζεται τη μπάλα. Το μείον του ήταν ότι δεν μάρκαρε. Τη φετινή χρονιά όμως ενίσχυσε περισσότερο τα αμυντικά του καθήκοντα. Αυτό θα του κάνει καλό, γιατί στην ΑΕΚ που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, θα πρέπει να κάνει παραπάνω δουλειές. Και να κρατά τη μπάλα και να ασκεί άμυνα».

Το ερώτημα που απασχολεί τους Ενωσίτες είναι αν θα πιάσει ο παίκτης στην ΑΕΚ. «Έχει όλα τα προσόντα και τις δυνατότητες. Με προβλέψεις όμως δεν γίνονται όλα. Μόνο με δουλειά μπορεί να τα καταφέρει. Ο Χρήστος είμαι βέβαιος ότι και θα δουλέψει και θα παίξει και θα κάνει μεγάλη καριέρα. Και δεν είναι ο μόνος. Έχουμε πολλούς Έλληνες που μπορούν, αρκεί να τους δοθούν ευκαιρίες. Είναι σημαντικό να εμπιστεύονται οι προπονητές τους γηγενείς ποδοσφαιριστές και να μην κολλάνε στους ξένους. Είναι πολύ θετικό επίσης ότι η πρωταθλήτρια Ελλάδας επενδύει στους Έλληνες».