Υποβιβάστηκε ο Πανσερραϊκός- Αποτελέσματα Βαθμολογία

Σπουδαίες νίκες για Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακό

τη Γ’ Εθνική υποβιβάστηκε ο Πανσερραϊκός, μετά το 1-1 με την Παναχαϊκή για την 32η αγωνιστική. Οι Σερραίοι άνοιξαν το σκορ στο 20′ με τον 18χρονο Πέτρου, ο οποίος νίκησε τον 44χρονο Χαλκιά. Στο 39′ ο Κυνηγόπουλος ισοφάρισε σε 1-1 και ενώ στις καθυστερήσεις οι Σερραίοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να νικήσουν, την πέταξαν.

 

Ο Κρητικός με εκτέλεση πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ και αφού προηγουμένως οι φιλοξενούμενοι αμφισβήτησαν ότι υπήρξε χέρι εντός περιοχής. Σημειώνεται ότι οι Αχαιοί έπαιζαν από το 42΄με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο Αποστολόπουλος.

ΤΡΙΠΟΝΤΟ – ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΑ

Σπουδαία νίκη σημείωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας απέναντι στον Εργοτέλη. Οι δύο ομάδες “παλεύουν” να σωθούν, αλλά η ομάδα που πανηγύρισε στη Θεσσαλία ήταν η ΑΣΑ! Η ΑΣΑ άνοιξε το σκορ στο 7′, όταν ο Χατζάρας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καρρίκι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, την έστειλε στον αφύλαχτο Σουντουρά, ο οποίος από κοντά με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0. Το 2-0 έγινε στο 18′, όταν από σοβαρά αμυντικά λάθη των αμυντικών των φιλοξενούμενων, ο Πλαβούκος πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή τους και με σουτ βρήκε δίχτυα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Εργοτέλης κατάφερε να μειώσει και να δώσει ενδιαφέρον στο ματς. Ήταν η σειρά των αμυντικών της Αναγέννησης να κάνουν λάθη στα μετόπισθεν και ο Τσέλιος που επωφελήθηκε από τις κόντρες, σούταρε μέσα από την περιοχή γράφοντας το 2-1 στο 53′. Ένταση επικράτησε τόσο στο δεύτερο μέρος όσο και στο τέλος, καθώς οι Κρητικοί ήταν έξαλλοι για τις καθυστερήσεις των γηπεδούχων, με Βαζάκα – Γκώνια να τα λένε σε έντονο ύφος.

“ΖΩΝΤΑΝΟΣ” Ο ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

Σε άλλο ματς με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Αιγινιακός που επιδιώκει να κρατηθεί στην κατηγορία επικράτησε 2-0 της Καλλιθέας που έχει ήδη υποβιβαστεί.  Η ομάδα της Πιερίας πίεσε αρκετά και βρήκε τη λύση στο 71ο λεπτό με τον Πέριτς και στη συνέχεια με κεφαλιά του Κούστα στο 82ο λεπτό. Η αθηναϊκή ομάδα ζήτησε πέναλτι στο 15′ σε ανατροπή του Παυλή. Ο Βαλμάς δέχτηκε σκαριά στο κεφάλι και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, του έγιναν ράμματα. Δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι με Παυλή και ο Χοτζάλι.

ΤΡΙΑΡΑ ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ

Ο Άρης, που θέλει το απόλυτο των νικών μέχρι τέλους για να ελπίζει σε τίτλο, νίκησε 3-0 εκτός έδρας τη Σπάρτη και τη σπρώχνει στον… γκρεμό. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Δεληζήσης και εκτέλεσε εύστοχα ο Διαμαντόπουλος. Σε αυτό το σημείο επικράτησε… χαμός. Ποδοσφαιριστές της Σπάρτης άρχισαν να σπρώχνουν τον διαιτητή στη μεσαία γραμμή και τελικά να φεύγει για τα αποδυτήρια συνοδεία αστυνομίας, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί το παιχνίδι για 14 λεπτά. Στο δεύτερο μέρος ο Άρης έβαλε άλλα δύο γκολ, με Πασά και Διαμαντόπουλο.

 

“ΧΤΥΠΗΜΑ” ΜΕ ΧΑΣΟΜΕΡΗ

Ο Απόλλων Πόντου επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας, όμως δεν μείωσε τη διαφορά του από τον ΑΟ Τρίκαλα. Οι «κοκκινόμαυροι» στο 13′ άνοιξαν το σκορ με τον Χασομέρη, προβάδισμα που κράτησαν μέχρι τέλους. Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει παραμονή εδώ και καιρό.

 

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ Ο… ΜΕΣΟΣ

Ο υποβιβασμένος Παναιγιάλειος έδωσε το τελευταίο του ματς στη σεζόν (τα υπόλοιπα δύο με Αχαρναϊκό και Βέροια τα παίρνει στα χαρτιά) με βασικό τερματοφύλακα έναν μέσο, τον Βασίλη Γαβριηλίδη. Κόντρα στον Καραϊσκάκη, που έχει σωθεί, ο Γαβριηλίδης κράτησε το μηδέν, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

 

ΣΠΑΡΤΗ (Μάρκος Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Νιάρος, Σάββα, Οικονομόπουλος, Γραικός, Δεινόπαππας (λ.τρ. 11΄Συμεωνίδης, λ.τρ. 57΄Κολτσίδας), Παναγιώτου, Τσιόφου, Γουόρντεν (λ.τρ. 51΄Μουζακίτης), Φουρτάδο

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Κανακούδης, Δεληζήσης, Μαραγκός, Μουμίν, Νίκιτς, Πασάς, Χαντί (72΄Λώττας), Μπαργκάν (77΄Τσουμάνης), Διαμαντόπουλος

Διαιτητής: Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)

Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Φαρμάκης (Δυτ. Αττικής)

 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πέτρος Στοΐλας): Πολίτης, Τσελεπίδης, Σιάκκας (46′ Ρούσσος), Ποζατζίδης, Ναζίμ, Αναστασόπουλος, Γιαξής (79′ Στέβιτς), Κρητικός, Πέτρου (69′ Πόζογλου), Δούμτσιος, Ενομό

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Αργυρόπουλος (59′ Μωραΐτης), Σωτηράκος, Πλέγας, Αποστολόπουλος, Λουμπαρδέας, Μουστακόπουλος (83′ Κωνσταντακόπουλος), Πολύχρόνης, Αντωνακόπουλος (65′ Ντάσιος), Κυνηγόπουλος.

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Λαζαρής (Καβάλας), Νταβέλας (Μακεδονίας)

 

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Θ. Γράφας): Γιδόπουλος, Χιντζίδης, Βέρτζος (64′ Κατσαντώνης), Πάνος, Γκόλιας, Μάκος, Τσιάρας, Ζγκούρι (56′ Τόμιτς), Τσίπρας, Σαχινίδης, Γιαννιτσάνης (92′ Τουγλής).

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γ. Πετράκης): Παπαδόπουλος, Αρναούτογλου (88′ Αποστολίδης), Παντελάκης, Τόλι (81′ Βρεττός), Ζιούλης, Σελινιωτάκης, Γκίνι, Λεμονής, Χαλκιαδάκης, Ξύδας (77′ Σάλιακας), Λεό

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)

Βοηθοί: Κωτούλας (Κιλκίς), Τζιουβάρας (Κοζάνης)

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Λιόνης, Γκουγκούδης, Τσεμπερίδης, Μπρίτο, Συμελίδης, Βλαχομήτρος (87′ Ηλιάδης), Βεργώνης, Καλαϊτζίδης (75′ Δόρης), Χασομέρης (89′ Κυβελίδης), Σαμαράς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Λαμπίρης, Χαραλαμπόπουλος, Δημολιός, Σουλιώτης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Συράκος, Κακάμης, Γαρυφαλλόπουλος (60′ Λουκάς), Λίταινας, Καμπέρης (70′ Καμπέρης).

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Λαζαρής (Καβάλας), Νταβέλας (Μακεδονίας)

 

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαϊδης): Τόλιος, Πρσκυνητόπουλος (15’ Ανδρικόπουλος – 53’ Πέριτς), Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Πετρούσης, Πολύζος, Τοπαλίδης, Σοφιάνης, Ζούρκος, Τσολακίδης

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης): Πασάι, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Παπαγγελής, Παυλής, Γκέτσι, Καντέ, Βαλμάς (13’ Τζιτζικαλάκης), Κόττας (74’ Μίγγος), Ζυγκερίδης (62’ Σμυρλής), Χοτζάλι

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Εμπλιούκ (Ξάνθης), Καλύβας (Φθιώτιδας)

 

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης (20′ λ. τρ. Βατουσιάδης), Τζέκος, Μπιτέλης, Πλαβούκος (74′ Καραγιάννης), Σταματάκης, Κονέ, Σουντούρα, Χαντζάρας (85′ Μπούσδρας).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης (84′ Αγγελόπουλος), Σταμόπουλος, Μπάτζιος, Μπούζας, Οικονόμου, Τσέλιος, Μπουτσάκης, Ιατρούδης, Έφορντ (67′ Μανουσάκης), Σταματάκος

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου), Δεμερτζής (Πέλλας)

 

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Γαβριηλίδης, Πολιανίδης (23′ Σακελλαρόπουλος), Γραμματίκας, Σμίλτος, Τζανουλίνος, Μηλιώτης, Κάναλς (60′ Τζένετ), Ζαφειράκης, Χαρίτος, Σταματής, Κόκκορης (90′ Τσάινα).

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Ραχιώτης, Καψάλης (90′ Τσοντάκης), Νικολόπουλος, Μακρίδης, Μακρής, Χρούσιελ, Κόλλινς, Ψιάνος, Ευαγγέλου, Χούσος (78′ Κυριάκης), Ρανγκέλοφ.

Διαιτητής: Ανούσος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Σταματάκος (Λακωνίας), Πολυχρονιάδης (Αν. Αττικής)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 

Τρίκαλα – ΑΟΧ Κισσαμικός 2-1 (12′ Πάνος, 85′ αυτ. Ζιούλης – 52′ Λέο)

Απόλλων Πόντου – Απόλλων Λάρισας 1-0 (13′ Χασομέρης)

Αιγινιακός – Καλλιθέα 2-0 (71′ Πέριτς, 82′ Κούστα)

Παναιγιάλειος – Καραϊσκάκης Άρτας 0-0

Αναγέννηση Καρδίτσας – Εργοτέλης 2-1 (7′ Σουντουρά, 18′ Πλαβούκος – 53′ Τσέλιος)

Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή 1-1 (20′ Πέτρου – 39′ Κυνηγόπουλος)

Σπάρτη – Άρης 0-3 (45′ πεν., 76′ Διαμαντόπουλος, 63′ Πασάς)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

1. ΟΦΗ 80

2. Άρης 79

…………………………………………

3. Παναχαϊκή 67

4. ΑΟΧ Κισσαμικός 58

5. Δόξα Δράμας 57

6. Τρίκαλα 55

7. Απόλλων Πόντου 50

8. Απόλλων Λάρισας 46

9. Καραϊσκάκης 45

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 40

11. Σπάρτη 40

12. Αιγινιακός 40

…………………………………………

13. Εργοτέλης 40

14. Πανσερραϊκός 33

15. Καλλιθέα 27

16. Παναιγιάλειος 25

17. Βέροια 5

18. Αχαρναϊκός -51

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (33)

 

Κυριακή 20 Μαΐου

ΑΟΧ Κισσαμικός – Απόλλων Λάρισας (17:00, Γήπεδο Περιβολίων)

Καλλιθέα – Τρίκαλα (17:00, Δημ. Στάδιο Καλλιθέας)

Καραϊσκάκης Άρτας – Απόλλων Πόντου (17:00, Δημ. Αγίων Αναργύρων)

Εργοτέλης – Αιγινιακός (17:00, Παγκρήτιο Στάδιο)

Παναχαϊκή – Αναγέννηση Καρδίτσας (17:00 Web TV, Γήπεδο Αγυιάς)

Άρης – Πανσερραϊκός (17:00 ΕΡΤ3, «Κλ. Βικελίδης»)

Δόξα Δράμας – Σπάρτη (17:00, Γήπεδο Δόξας)

Αχαρναϊκός – Παναιγιάλειος Δ.Δ.

Βέροια – ΟΦΗ Δ.Δ.