Στην Α1 ο Χολαργός, ένσταση από τον Απόλλων Πατρών

holargos vs apollon.ed34cd75dd7257c272fc0c37263bf2dd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έκαναν το 3-0 οι Αθηναίοι.

Ο Χολαργός επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας (91-76), έκανε το 3-0 στη σειρά και έγραψε ιστορία, καθώς ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Stoiximan.gr Basket League!

Μετά από ένα ημίχρονο, στο οποίο το ντέρμπι καλά κρατούσε (42-42), οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, παίρνοντας το προβάδισμα του αγώνα (65-57, 28′). Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Χολαργού, με αποτέλεσμα στο τελευταίο δεκάλεπτο έπειτα το 70-63 στο 32′, να μην πέσει κάτω από τους 10 πόντους η διαφορά. Κάπως έτσι ο Χολαργός πήρε τη νίκη με το τελικό 91-76, έκανε το 3-0 και πήρε την ιστορική άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. O χαμένος της σειράς, Απόλλων Πάτρας, κατέκτησε τελικά την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 και ελπίζει σε άνοδο στην Α1 ως πρώτος επιλαχών μόνο εάν προκύψει κενό.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 91-76
Δεκάλεπτα : 19-18, 42-42, 67-61, 91-76
Διαιτητές : Καρακατσούνης-Αναστόπουλος Αντ-Παντελίδης
Χολαργός (Κουφός) : Μπελ 19 (1), Λάππας 13 (1), Παπανικολάου, Κόκκαλης, Παπαντωνάκος 8 (2), Μοτσενίγος 3 (1), Κομποδιέτας 14 (2), Τσάμης 19 (2), Σπυρόπουλος 4, Τζακόπουλος 11 (2).
Απόλλωνας Πατρών (Δελέγκος) : Ερμείδης, Άκερ 18 (3), Ματαλών 6, Μαστρογιαννόπουλος 14 (2), Αποστολίδης 4, Τσιάρας 4, Παπαβασιλόπουλος, Κιτσούλης 4, Κουρέπης, Γόντικας 13, Χείλαρης 13 (2), Αναγνωστόπουλος.

Ένσταση από τον Απόλλων Πατρών

Στον Χολαργό πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη νίκη επί του Απόλλωνα που έδωσε στην ομάδα το εισιτήριο για την άνοδο στην Basket League, αλλά λίγο μετά… άρχισαν τα όργανα! Και δεν ήταν όργανα που έπαιζαν χαρούμενους σκοπούς, εναρμονισμένους με την γιορτή που είχε στηθεί στον Χολαργό. Ο ήχος τους ακούστηκε άσχημος στα αυτιά του Χολαργού. Ο Απόλλωνας Πάτρας κατέθεσε ένσταση στο φύλλο αγώνα.Οχι όμως, για κάποια φάση ή κάποια απόφαση των διαιτητών. Η ένσταση των Πατρινών δεν είχε να κάνει με την εγκυρότητα κάποιας απόφασης στον αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στις δυο ομάδες, αλλά με την εγκυρότητα της συμμετοχής του Χολαργού στην Α2!

Μη νομότυπη η συγχώνευση

Οι «μελανόλευκοι» θεωρούν ότι ο Χολαργός δεν έπρεπε να παίζει στην κατηγορία, καθώς η… γέννησή του δεν ήταν νομότυπη. Η ομάδα της Α2… γεννήθηκε μετά την συγχώνευσή της με την ΑΕ Λιβαδειάς πριν από 2 χρόνια. Οι Πατρινοί λένε πως ο νόμος δεν επιτρέπει σε δυο ομάδες διαφορετικών νομών να συγχωνευθούν. Ετσι θεωρούν ότι ο Χολαργός πρέπει να χάσει το εισιτήριο της ανόδου και την θέση του στην Basket League πρέπει να πάρει ο Απόλλωνας.

Το δεδικασμένο

Μάλιστα υπάρχει ήδη σχετικό δεδικασμένο, όταν το περασμένο καλοκαίρι… μπλοκαρίστηκε η συγχώνευση του Πανελληνίου με τον ΓΣ Λάρισας. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα ισχυρίζονται πως η περίπτωση του Χολαργού είναι ίδια με εκείνη των «Ολυμπιονικών» και των Θεσσαλών και υποστηρίζουν πως οι Αθηναίοι δεν έπρεπε καν να παίζουν στην Α2.

Το καταστατικό

Το θέμα θα πάει σίγουρα στα αρμόδια δικαστικά όργανα της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ (όταν ο Χολαργός κληθεί να γίνει ΚΑΕ και να δηλώσει συμμετοχή στην Basket League) και ίσως φτάσει και στα πολιτικά δικαστήρια. Αν ο Απόλλωνας δικαιωθεί, τότε θα ανέβει εκείνος στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Αν αυτό γινόταν πέρσι, πάντως, τότε την άνοδο θα έπαιρνε ο Ηρακλής. Η περσινή προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 ανέφερε ότι για την τελική κατάταξη λαμβάνεται υπόψη η κανονική περίοδος. Φέτος, όμως, το καταστατικό άλλαξε και ρόλο παίζουν τα πλέι οφ.

Δεν ανησυχούν

Στον Χολαργό, πάντως, δεν δείχνουν να ανησυχούν και λένε ότι και μόνο το γεγονός ότι η ΕΟΚ είχε ανάψει το πράσινο φως στην συμμετοχή της ομάδας στην Α2 δείχνει ότι όλα είναι νομότυπα και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να χαθεί η άνοδος.