Μένει χωρίς ομάδα στην Α1 η Θεσσαλία

limnos-770x480

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάει για Λήμνο ο Φάρος!

Μετά τον υποβιβασμό των Τρικάλων BC Aries που για πέντε χρόνια αγωνιζόταν στην Α1 όλα δείχνουν ότι η Θεσσαλία χάνει και τον δεύτερο εκπρόσωπο της στην κατηγορία. Ο Φάρος Λάρισας μπορεί να ηταν προϊόν …τερατογένεσης πέρυσι το καλοκαίρι (την άνοδο είχε πάρει ο Φάρος Κερατσινίου)  αλλά οι Λαρισαίοι αγκάλισαν αρκετά την ομάδα πέρυσι.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο Παντελής Μπούμπουρας που πήρε την ομάδα θέλει να την μεταφέρει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Λήμνο. Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του basketa.gr:

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει το πλάνο του Παντελή Μπούμπουρα για άμεση μετακόμιση του Γυμναστικού / Φάρου στην Λήμνο και δεν είναι μόνο σκέψεις, αλλά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, στο οποίο ήδη έχει αναφερθεί το basketa.gr με πρόσφατο άρθρο του και άμεσα υπήρξε και η συνέχεια.

Ο Σπύρος Μπούμπουρας, γιος του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παντελή ο οποίος και έχει οραματιστεί μια ομάδα μπάσκετ της stoiximan.gr basket league στον τόπο του, επικσέφτηκε πριν από λίγ α24ωρα την Λήμνο, μαζί με τον γενικό διευθυντή του ΕΣΑΚΕ Γιώργο Κονδύλη, για να κάνουν επιτόπια αυτοψία στο γήπεδο και να του αναλύσει το υπάρχον σχέδιο.

Η ζεστή υποδοχή και από τον δήμαρχο του νησιού επιβεβαίωσε την δίψα που υπάρχει για μια τόσο σημαντική προσθήκη στην τοπική κοινωνία. Στο δια ταύτα, οι υπάρχουσες περίπου 400 θέσεις του κλειστού, φωτογραφία του οποίου βλέπετε, προβλέπεται με τις άμεσες τροποποιήσεις να γίνουν το λιγότερο 1.200 και πιθανώς και λίγο περισσότερες. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία σύγχρονων αποδυτηρίων, με όλα αυτά να παρουσιάζονται μέσα από ολοκληρωμένες μελέτες και να μποορύν να είναι έτοιμα για το επόμενο πρωτάθλημα.

Στην επίσκεψη επιθεωρήθηκε και ξενοδοχείο το οποίο παρέχει όλες τις ανέσεις και στο οποίο θα καταλύουν οι φιλοξενούμενες ομάδες, ενώ υπήρξε έρευνα μέχρι και για τις πτήσεις και τα δρομολόγια που υπάρχουν.

Το δια ταύτα ήταν ότι πρόκειται για ένα εφικτό και υλοπιοήσιμο πλάνο, χωρίς πάντως κάτι να μπορεί να θεωρηεθί ακόμα δεδομένο. Υπάρχουν πιέσεις από την κοινωνία της Λάρισας που θέλει να μείνει εκεί η ομάδα και να… επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους, ενώ πρέπει να μελετηθούν και νομικά θέματα για την πιθανή μετακόμιση. Αν πάντως, η απόφαση “κλειδώσει”, η Λήμνος δείχνει ήδη έτοιμη για την… υποδοχή.