Αποφεύγουν βαριές «καμπάνες» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Κανένας κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών ή τιμωρία της έδρας

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Ντάσιος, Κάρτσακλας και Φωτεινός που ήταν οι τρεις παρατηρητές του αγώνα, παρέδωσαν τις εκθέσεις τους, στις οποίες υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να επισύρουν σημαντικές ποινές για τους δύο «Δικέφαλους», αλλά μόνο οικονομικά, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών ή διεξαγωγή αγώνων «κεκλεισμένων των θυρών».

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, οι τρεις παρατηρητές αναφέρουν τις ρίψεις φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων, όμως, οι πιο αυστηρές ποινές που προβλέπονται είναι «βαρύ» πρόστιμο, καθώς δεν προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του τελικού ή κάποιον τραυματισμό.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, καθώς δεν υπάρχει βιαιοπραγία κατά προσώπων ή φθορά ιδιοκτησίας που αποτελούν προϋποθέσεις για τις ποινές που αφορούν αφαίρεση βαθμών ή τιμωρία έδρας. Παράλληλα, τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν υπάρχει κίνδυνος «κεκλεισμένων των θυρών» για τα καπνογόνα, καθώς δεν είναι δις υπότροπες στον θεσμό του Κυπέλλου και δεν προσμετρώνται οι ποινές από το πρωτάθλημα.

Βέβαια, εκκρεμεί ακόμα η έκθεση της Αστυνομίας, η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτή των παρατηρητών. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, δεν έχουν καταγραφεί επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο ή στον χώρο ευθύνης των δύο ΠΑΕ και δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός ή εκτεταμένες φθορές,