Οι τηλεοπτικά άστεγοι απειλούν με μπλόκο το πρωτάθλημα

Οι έξι ΠΑΕ ξεκαθαρίζουν πως θα κινηθούν νομικά,

 

Ατρόμητος, Άρης, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός, απέστειλαν επιστολή στην Nova με την οποία εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την υπογραφή τηλεοπτικών συμβολαίων με τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στην επιστολή, το συνδρομητικό κανάλι έχει καθυστερήσει τις πληρωμές της υπάρχουσας συμφωνίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας στις ομάδες, ενώ οι έξι ΠΑΕ ξεκαθαρίζουν πως θα κινηθούν νομικά, κάτι που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την τέλεση του νέου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρεται:

«Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίσατε στη δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την κίνηση σας να κλείσετε συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τις μισές ομάδες της Sυρer League.

Επίσης διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που μας έχετε δημιουργήσει καθυστερώντας τις πληρωμές των υφιστάμενων τηλεοπτικών δικαιωμάτων (καθυστερήσεις που ξεπερνούν το 50% του αρχικά οφειλόμενου ποσού) με αποτέλεσμα οι περισσότερες ομάδες να παρουσιάζουν προβλήματα ταμειακής ρευστότητας.

Έχετε φυσικά απόλυτη γνώση του γεγονότος ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν για τις ΠΑΕ πολύ περισσότερο από το 50% των ετήσιων εσόδων τους και η αψυχολόγητη ενέργειά για την κάλυψη των μισών ομάδων καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος.

Να γνωρίζετε πως η πλειονότης των ομάδων που με δική σας ευθύνη μένουν εκτός, θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να εξαντλήσουν όλες τις νόμιμες δυνατότητες οι οποίες θα θέσουν εν κινδύνω την τέλεση αυτού του ιδίου του πρωταθλήματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.