Αφαίρεση 9 βαθμών στον Παναθηναϊκό -Ορατό πλέον το φάσμα του υποβιβασμού

30705894_10211116823188271_3501714852500471808_nΟρατό πλέον το φάσμα του υποβιβασμού του ΠΑΟ!

Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει αντιμέτωπος με τον απευθείας υποβιβασμό στην Football League καθώς όπως αναφέρει ρητά ο κανονισμός της ΕΠΟ αν μια ομάδα τιμωρηθεί τρεις φορές με αφαίρεση τριών βαθμών, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

 

Το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ επέβαλε στους “πράσινους” ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για κάθε μία από τις περιπτώσεις των Λέτο, Εσιέν και Τοτσέ (δηλαδή σύνολο 9 βαθμών), ενεργοποιώντας τις σχετικές αιτήσεις των τριών παικτών. Πλέον ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό καθώς στις τρεις αφαιρέσεις βαθμών (έχει ήδη μία από την υπόθεση του Βέμερ) αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν σήμερα θα ενεργοποιηθούν σε 3 εργάσιμες μέρες από την στιγμή που θα κοινοποιηθούν στην “πράσινη” ΠΑΕ και στη λίγκα, διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να πληρώσουν. Αφού αφαιρεθούν οι βαθμοί, ο Παναθηναϊκός θα έχει 5 ημέρες προθεσμία μετά το ματς με τον Πανιώνιο, για να πληρώσει και να τους πάρει πίσω. Αν δεν πληρώσει ούτε τότε, η αφαίρεση θα καταστεί τελεσίδικη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

«Αίτηση του Σεμπάστιαν Λέτο: Επέβαλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, κατά τα διαλαμβανόμενα στην από 11/12/2017 Καταγγελία Πρακτικού Συμβιβασμού σε συνδυασμό με  το από 16-3-2018 κατατεθέν στο παρόν Δικαστήριο κοινό διευκρινιστικό υπόμνημα των διαδίκων, σχετικά με το ότι  η ως άνω ΠΑΕ μέχρι και την ημερομηνία του υπομνήματος έχει εξοφλήσει μέρος της ως άνω οφειλής και εκ τούτου υπολείπεται το ποσό των πενήντα χιλιάδων και εβδομήντα πέντε ( 50075) ευρώ, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας .

Αίτηση του Jοse Verdu Nicolas: Δέχθηκε την από 26-1-2018 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 4034/2018) αίτηση του αιτούντος επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ενεργοποίησε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ,κατά το αναφερόμενο στο ιστορικό της παρούσας ποσό, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας

Αίτηση του Μισέλ Εσσιέν: Δέχθηκε την από 26-1-2017 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 3852/2018) αίτηση του αιτούντος Μισέλ Εσσιέν, επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Επέβαλε  σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός,  μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.