Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ιwo Jima έριξε άγκυρα στην Κύπρο

2393616Συνοδεύεται από μοίρα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Στα νερά της Λεμεσού βρίσκεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο αμφιβίων επιχειρήσεων Iwo Jima το οποίο συνοδεύεται από μοίρα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Το Iwo Jima περιπολεί ήδη στην ανατολική Μεσόγειο εδώ και ημέρες συμμετέχοντας σε κοινή άσκηση με το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ καθώς και με την πολεμική αεροπορία της χώρας αυτής. Σχεδόν ταυτόχρονα βρέθηκαν στην περιοχή του θαλάσσιου οικοπέδου της Exxon Mobil τα δύο ερευνητικά σκάφη, το ένα προερχόμενο από το Λαύριο και το άλλο από το λιμάνι της Χάιφα τα οποία θα προετοιμάσουν την γεώτρηση που θα πραγματοποιήσει η πετρελαϊκή εταιρεία στις αρχές τους επόμενου φθινοπώρου.

Η παρουσία του Iwo Jima παράλληλα με τα ναυλωμένα ερευνητικά σκάφη από την Exxon Mobil εκπέμπει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με το απαραβίαστο των εργασιών στο οικόπεδο του πετρελαϊκού κολοσσού. Το γεγονός και μόνο ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο αγκυροβολεί στη Λεμεσό και περιπολεί εντός της κυπριακής ΑΟΖ από μόνο του προδίδει τις αμερικανικές προθέσεις και διαθέσεις.