Football League: Ισοπαλίες στα ματς της Δευτέρας

31592df6c3f332f9d9ba53227b8008d9_LΤα παιχνίδια  για την 18η αγωνιστική της Football League

 

ΑΕ Καραϊσκάκης και ΑΟΧ Κισσαμικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

 

Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε τη Δευτέρα (26/2) στην Άρτα ανάμεσα σε ΑΕ Καραϊσκάκης και ΑΟΧ Κισσαμικό,. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους Κρητικούς να φτάνουν στην ισοφάριση στο 84′, έπειτα από αυτογκόλ του Νικολόπουλου. Οι γηπεδούχοι έμειναν αήττητοι για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι, ενώ για ένα ακόμα ματς η ομάδα των Χανίων απέδειξε ότι διαθέτει δυσκολοκατάβλητο σύνολο, είτε παίζει εντός έδρας, είτε εκτός.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι αν κατάφερναν να κατακτήσουν το τρίτο διαδοχικό εντός έδρας τρίποντο, θα έκαναν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Έτσι, στο 11′ και στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία που δημιούργησαν, βρήκαν και δίχτυα. Το γκολ ήρθε από στατική φάση. Ο Μακρίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Νικολόπουλος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μακρής με δεύτερη νίκησε τον Καραγιαννίδη.

Ο ΑΟΧ Κισσαμικός απάντησε με σουτ των Σάλιακα (14′), Αρναούτογλου (21′) και εν τέλει κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον κεντρικό του αμυντικό, τον Παντελάκη. Από εκτέλεση κόρνερ του Σάλιακα στο 31′ ο στόπερ των Κρητικών με κεφαλιά νίκησε τον Μέλκα. Μάλιστα, το γκολ αυτό οι φιλοξενούμενοι το αφιέρωσαν στον Κώστα Μεγαρίτη, υψώνοντας τη φανέλα του νεαρού που τραυματίστηκε στον ώμο στην προπόνηση της Κυριακής (25/02).

Μετά το γκολ της ισοφάρισης η ομάδα της Άρτας πίεσε, έβγαλε τέσσερις τελικές προσπάθειες και στο 45′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να μπει και πάλι σε θέση οδηγού. Ωστόσο, ο Ζιούλης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε προσπάθεια του Νικολόπουλου, ο οποίος αστόχησε στην επαναφορά.

Ο Καραϊσκάκης Άρτας συνέχισε την πίεση στο δεύτερο 45λεπτο και στο 51′ οι ποδοσφαιριστές του διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε τράβηγμα του Μακρή, όμως ο διαιτητής δεν είδε παράβαση. Εν τέλει οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά στο 59′. Συγκεκριμένα, ο Παπανίκου από απόσταση 30 μέτρων έκανε δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα πρώτα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως να… αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του Λαζαρίδη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και απείλησαν με Σάλιακα (63′), Αποστολίδη (65′) και Σελινιωτάκη (77′). Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 84′. Ο Σελινιωτάκης από δεξιά επιχείρησε σέντρα – σουτ, αλλά στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Νικολόπουλος με προβολή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με προβολή. Οι Κρητικοί έφτασαν πολύ κοντά στο να κλέψουν τη νίκη στο 88′, όταν o Αποστολίδης έδωσε στον Σάλιακα, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Στο ίδιο λεπτό ωστόσο ο Καραϊσκάκης έφτασε και αυτός κοντά σε γκολ, αλλά ο Λαζαρίδης «έβγαλε» ενστικτωδώς την προβολή του Λουκίνα. Η συναρπαστική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 2-2.

 

Σκόρερ: 11′ Μακρής, 59′ Παπανίκου – 31′ Παντελάκης, 84′ αυτ. Νικολόπουλος

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Καραγιαννίδης, Νικολόπουλος, Θεολόγου, Χούσος, Μακρής, Δημητριάδης (58′ Κυριάκης), Ψιάνος (85′ Ευαγγέλου), Μακρίδης (58′ Ρανγκέλοφ), Λουκίνας.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Αρναούτογλου, Μαρκοπουλιώτης (64′ Αποστολίδης), Παντελάκης, Τόλι, Ζιούλης, Σάλιακας, Σελινιωτάκης, Λεμονής, Χαλκιαδάκης (84′ Νικόλτσης), Ξύδας (91′ Γκίνη).

Η Καλλιθέα έμεινε στο 0-0 με τον Εργοτέλη που έπαιζε για 70 λεπτά με δέκα παίκτες, ενώ έχασε και πέναλτι.

 

Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν από όλες τις απόψεις κομβικό για την Καλλιθέα, αλλά η αδυναμία της να σκοράρει ακόμη και από το σημείο του πέναλτι την κράτησε στη «λευκή» ισοπαλία και στα βαρομετρικά χαμηλά της βαθμολογίας.

Η επιστροφή του Τάκη Γκώνια στο «Ελ Πάσο» ήταν από μόνη της ένα γεγονός που έδινε ιδιαίτερη σημασία στην αναμέτρηση της Καλλιθέας με τον Εργοτέλη. Παράλληλα ήταν ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως το παιχνίδι θα ήταν νευρικό και είναι χαρακτηριστικό πως σε κανένα σημείο του δεν υπήρχε καθαρό μυαλό από καμία ομάδα. Οι σωστές ενέργειες έλειψαν για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και στο 23ο λεπτό ήρθε η φάση που έδειχνε πως θα άλλαζε τα δεδομένα. Ο Λαδάς προσπάθησε να κάνει ντρίμπλα στον Σμυρλή, εκείνος του πήρε την μπάλα και μαζί το πέναλτι με την κόκκινη κάρτα για τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη.

Ο ενθουσιασμός των ποδοσφαιριστών της αθηναϊκής ομάδας για το «διπλό πλεονέκτημα» εξανεμίστηκε, όταν ο Κατσιμήτρος που μπήκε στο ματς μετά την αποβολή απέκρουσε το πέναλτι στην εκτέλεση του Σμυρλή και έβαλε περισσότερο βάρος στις πλάτες των γηπεδούχων.

Μέχρι το τελευταίο 20λεπτο που στένευαν πλέον τα περιθώρια, η Καλλιθέα δεν είχε δείξει ένταση και νεύρο για να πάρει το ματς, αλλά και αυτές οι τελευταίες προσπάθειες δεν έφεραν σπουδαίες φάσεις για να αλλάξει η μοίρα του παιχνιδιού.

Ο Εργοτέλης δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί δημιουργικός, φάνηκε να παίζει για την ισοπαλία, ενώ η Καλλιθέα έδειξε πάλι απίστευτες αδυναμίες στο γκολ και στο χτίσιμο της επίθεσης