Απειλεί το ρεκόρ του Κακλαμάνου ο Κλαρκ

Clark090118-770x480

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα τρίποντα στην Α2.

Επτά τρίποντα «έγραψε» το κοντέρ του Κίκι Κλαρκ στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής για την Α2 των ανδρών οδηγώντας το Περιστέρι στη νίκη επί του Ηρακλή και δεν θεωρήθηκε είδηση. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Αμερικανός «βομβαρδίζει» σε σταθερή βάση τα αντίπαλα καλάθια.

Έχουν κυλήσει ήδη 12 αγωνιστικές, ένα ασφαλές δείγμα για να οδηγηθούμε στο εξής συμπέρασμα: Ο Κλαρκ οδεύει ολοταχώς σε δύο ρεκόρ τριπόντων της κατηγορίας, τουλάχιστον με βάση τους αριθμούς από την περίοδο 1999-2000.

Συγκρίνοντας τους αριθμούς των πρώτων ανά σεζόν σε εύστοχα τρίποντα, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι με 46 τρίποντα σε 12 μόλις παιχνίδια ο Κλαρκ, εφόσον συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς θα διαλύσει τόσο την κορυφαία επίδοση σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε μέσους όρους.

Για την ώρα ο Κλαρκ απέχει μόλις 23 τρίποντα από την αντίστοιχη, περσινή κορυφαία επίδοση που είχε ο Νίκος Κακλαμάνος με 69 εύστοχα τρίποντα με τη φανέλα του Αίολου Αστακού.

Από την περίοδο 1999-2000 κορυφαία επίδοση περισσότερων εύστοχων τριπόντων ήταν εκείνη που σημείωσε ο Νίκος Κακλαμάνος την περίοδο 2007-08 όταν βρήκε τον στόχο πίσω από τη γραμμή 97 φορές!

Ο τότε παίκτης των Τρικάλων όμως δεν έχει και την κορυφαία επίδοση μέσου όρου, περισσότερων δηλαδή εύστοχων τριπόντων ανά αγώνα. Τα 97 τρίποντα τα σημείωσε σε 30 παιχνίδια, είχε δηλαδή μέσο όρο 3,23 ανά παιχνίδι. Ο συγκεκριμένος μέσο όρο ξεπεράστηκε σε πέντε περιπτώσεις σε αυτό το διάστημα των τελευταίων 19 χρόνων. Κορυφαίος όλων ήταν εκείνος του Βασίλη Μουλάκη της σεζόν 2003-04. Ο τότε γκαρντ του ΚΑΟΔ σημείωνε 3,61 τρίποντα ανά αγώνα, επίδοση που ξεπερνά φέτος –με τα δεδομένα των 12 αγωνιστικών- ο Κίκι Κλαρκ.